Marknadsstudie om tillgänglighet på perronger och tågfordon
Hej!

Mitt namn är Märta Larsson och jag arbetar på WSP Rail Advisory i Västerås. Just nu arbetar jag med att göra en marknadsstudie på vilka lösningar det finns angående orientering från tunnelbane- och tågperronger till en given sittplats på fordonet, med fokus på orienteringen för personer med syn- eller hörselnedsättning samt rörelsenedsättning.

Syftet med studien är att hitta vilka metoder och lösningar som används idag; både vad tågbolagen har för lösningar men även vad de resande har för metoder för att själva ta sig från perrongen till sin plats, samt vilka brister och behov som finns och hur man kan eller skulle kunna möta dem.

I mitt arbete har jag sökt efter information på internet, men vill även få direkta svar från personer som har erfarenhet av att resa med tåg med någon av dessa nedsättningar. Jag har därför gjort ett kort frågeformulär med fem frågor jag skulle bli glad att få svar på. Jag hoppas att ni vill hjälpa mig med detta.

Frågorna tar några minuter att svara på. Tack på förhand!

Metoder och lösningar kan vara sådant som finns på perrongen och/eller tåget, t. ex. skyltar, men även sådant som passagerarna själva använder och tar hjälp av.

Hur upplever du att det går att resa med tåg i dagsläget?
Vilka metoder och lösningar anser du är bra när du ska hitta från perrongen till en ledig alternativt reserverad sittplats?
Your answer
Vilka metoder och lösningar som på perrongerna och/eller tågen för att visa vägen till en ledig eller reserverad sittplats anser du är otillräckliga och skulle kunna förbättras?
Your answer
Vilka möjliga metoder och lösningar anser eller tror du skulle kunna användas för att göra det lättare att hitta från perrongen till en ledig alternativt reserverad sittplats?
Your answer
Om du skulle kunna tänka dig bli kontaktad för fler frågor, vänligen fyll i din mail eller ditt telefonnummer. (Frivilligt)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms