Jag vill delta i temadagen om Skolbibliotekarien som ledare
Ungdomens hus, Malmö, den 25 januari 2018, klockan 9:00-15:30.
Skolbibliotek i Syd bjuder på lunch och fika.
Kursen är gratis för medlemmar i Skolbibliotek Syd.
För mer information om programmet se nästa avsnitt.

Namn *
Your answer
Min arbetsplats
Your answer
Medlemskap *
Mejladress *
Your answer
Mobilnummer *
Your answer
Allergier, specialkost eller andra önskemål om maten
Your answer
Jag deltog vid förra temadagen om Skolbibliotekarien som ledare, som hölls i maj *
Förslag på case/frågor att arbeta med under dagen:
Your answer
Linda Sikström och Daniel Prsa, Pedagogisk Inspiration Malmö
Skolbibliotekarien som ledare
En skolbibliotekarie behöver ha många strängar på sin lyra. En viktig del i arbetet är den pedagogiska rollen – många skolbibliotekarier möter dagligen elever, både i klassrum och i biblioteket. Att bygga intressanta lektioner, att ta plats i en lärarkollegas klassrum, att aktivera hela elevgruppen och att vid behov hantera ordningsfrågor, är förmågor som inte alla skolbibliotekarier självklart har med sig från sin utbildning. Det är inte heller lätt att hitta fristående kurser i ledarskap och didaktik som är skräddarsydda för skolbibliotekarier.

Därför ordnar Skolbibliotek Syd den 25 januari 2018 en fortbildningsdag med konkreta tips och verktyg för en lyckad undervisning.

Programmet riktar sig till dig som möter såväl yngre som äldre elever i ditt arbete. Vi har bjudit in Linda Sikström och Daniel Prsa, som driver ”Lärare som ledare” på Pedagogisk Inspiration Malmö. Deras arbete fokuserar på ledarskap i klassrummet.

Första delen av dagen är gemensam och ämnen som kommer att behandlas är ditt personliga ledarskap, förhållningssätt utifrån sociala förmågor och presentation av undervisningsinnehåll på bla tavlan. Andra delen av dagen kommer ni att delas in i två grupper, utifrån om ni deltog vid förra tillfället eller om ni är med för första gången. Ni som deltog vid förra tillfället kommer att arbeta fördjupat med Kooperativt lärande, medan ni som möter oss första gången kommer att arbeta med ramar för lektionsstruktur, relationsbyggande och elevaktiva arbetssätt.

Eftersom vi hade fler intresserade än vad vi kunde erbjuda platser vid det förra utbildningstillfället, den 24 maj 2017, kommer de som inte fick plats då att ha företräde till kursen den 25 januari.

Datum: 25 januari 2018.
Tid: 9:00-15:30.
Plats: Ungdomens hus, Malmö.

Föreningen bjuder på fika och lunch. Anmäl önskemål om specialkost i formuläret.

Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Lund University. Report Abuse - Terms of Service