Апликација за национални тренинг обуки „Заедници инклузивни за млади“

Проекто има за цел подобрување на локалното владеење преку зголемена инклузивност и општествено влијание на младите во локалниот демократски живот.

Клучните засегнати страни се младински граѓански организации, локални младински совети, единици на локална самоуправа и граѓани. Крајни корисници се младите, со посебен фокус на ранливите групи (лица кои живеат во екстремна сиромаштија, ромска етничка заедница, деца, жени, лица со попреченост, ЛГБТИ популација).

Проектот е дизајниран со цел да ги вклучи сите млади во општеството, односно да формира инклузивни општества, кои се од клучно значење за демократијата, да издејствува директно влијание на младите врз креирањето и спроведувањето на локалните политики, со цел да им го олесни животот на непривилегираните, односно на причините и последиците од нееднаквоста, вклучително и полот, маргинализацијата и дискриминацијата, како и справувањето со потребите на обесправените и ранливите групи, кои треба да се  подржани од локалните заедници. 

Во склоп на проектот СФЕРА Интернешнал и ЈЕП Гостивар организираат сет обуки за кои можат да се пријават сите млади од Република Северна Македонија на возраст од 18-30 години. Локација и точни дати ќе бидат испратени до селектираните учесници. Може да се пријавите за една или повеќе обуки.

Сите трошоци за учество (пат, сместување, материјали) се покриени од страна на организаторот.

Проектот е финансиран од Европска Унија преку ЕУ делегација во Република Северна Македонија.

За повеќе инфо пишете ни на info@sferainternational.org
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Име и Презиме *
Возраст *
Адреса на живеење *
Телефон за контакт *
Е-маил *
Тема за која се пријавувам за учество *
Required
Дали сте член на Локален Младински Совет (ЛМС) *
Начин на учество *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy