Inschrijving workshops voor ontwerpers Ontwerpsalon 2017
De Ontwerpsalon is een inkoopmarkt bij Vechtclub XL in Utrecht waar ontwerpers hun werk presenteren aan winkeliers, media en designliefhebbers.

Workshop programma

Op 11 mei van 13:00 tot 17:00 uur organiseert de Ontwerpsalon een workshop programma voor de deelnemende productontwerpers. Hierbij helpen we de ontwerpers om zich zo professioneel mogelijk voor te bereiden op de Ontwerpsalon. Er wordt door vier creatieve ondernemers ingegaan op onder andere de volgende vragen:

Wat is de marge die winkels ongeveer rekenen?
Wat zet ik op mijn prijslijst?
Wat zijn interessante verhalen voor een inkoper?
Waar let ik op bij het inrichten van mijn tafel?
Hoe doe ik de opvolging na de Ontwerpsalon?
Wat maakt mij en mijn werk uniek?
Wat wil ik bereiken met mijn collectie/carrière?
Wat zijn mijn merkwaarden?
Hoe creer ik een holistisch merk?
Hoe stuur ik wat mensen over mij denken en voelen?
etc.

Programma:

13:00 uur: Welkom bij de Hoofdingang van Vechtclub XL

13:30 – 15:00 uur
Hoe bereid je je voor op het verkopen op een inkoopbeurs. In deze workshop behandelen we prijsbepaling, het maken van een prijslijst, verkoopmarges, BTW en beurs- en productpresentatie etc. De workshop wordt gegeven door de beurs organisatoren Renske Versluijs (ontwerper) en Marjolein van Alfen (voormalig eigenaresse woonwinkel).

15:00 – 15:30 uur Rondleiding door Vechtclub XL

15:30 – 17:00 uur Keuze uit:

A: Waar wil ik naartoe als ontwerper? Door Pluc Plaatsman, een pionier en activist op het gebied van structuur, reflectie en visueel werken. In deze workshop leert Pluc je hoe je orde, rust en overzicht aanbrengt binnen jouw creatieve processen. Hij laat je op zijn stuiterende manier van lesgeven het nut van structuur inzien. En laat je de voordelen ervan ervaren. Het structureren van gedachtes, ideeën en aantekeningen door middel van de door hem ontwikkelde methode biedt verrassende resultaten.

B: Hoe creëer je een sterk merk? Door Irene van Nes van Ireneontwerp. Irene helpt bedrijven bij het ontwikkelen van hun unieke merkconcepten. Ze omschrijft zichzelf als een onderzoeker en storyteller, en is ook deelnemer aan de Ontwerpsalon met haar nieuwe kaartenlabel Happy Whatever. In deze korte workshop krijg je de beginselen geleerd van branding. Wie ben jij, wat doe je en waarom mag je er zijn. En hoe breng je dat over op je doelgroep zodat zij een relatie met je aan willen gaan. Je krijgt handvaten waarmee je aan de slag kan om jouw merk onderscheidend te positioneren.

17:00 uur
Optioneel en op eigen kosten: Een heerlijk drankje bij Bierbrouwerij de Kromme Haring in de Vershal van de Vechtclub XL om met elkaar ideeën uit te wisselen en de workshop gevers nog het hemd van het lijf te vragen.

Voorwaarden
Bijdrage deelname
Inschrijven kan tot 9 mei. Je ontvangt hiervan een bevestiging.

De workshops is voor deelnemers van de Ontwerpsalon gratis. Indien voldoende plaats kunnen niet-deelnemers zich voor € 25,- inschrijven. Bij een tekort aan plaatsen hoor je dat 9 mei of indien mogelijk eerder.

Geef hieronder je voorkeur voor de workshop voor workshop A of B aan. We houden zo veel mogelijk rekening met jouw voorkeur maar bij een ongelijk aantal inschrijvingen zullen we misschien moeten schuiven. Je hoort op de dag zelf welke workshop je doet tijdens het tweede deel van de middag.

Ontwerpers die geen deelnemer zijn aan de Ontwerpsalon ontvangen een factuur van € 25,- van Stichting De Vechtclub.

Voorwaarden:
- Je wordt geacht aanwezig te zijn op 11 mei om 12:50 uur bij de hoofdingang van Vechtclub XL, Europalaan 2B, Utrecht.

Selectie
- Inschrijving biedt geen garantie op deelname, we hebben een beperkt aantal plaatsen.

Bedrijfsgegevens
Naam *
Your answer
Bedrijfsnaam *
Your answer
Type producten *
Your answer
Website
Your answer
E-mail adres *
Your answer
Telefoonnummer *
Your answer
Voorkeur voor workshop in het tweede deel van de middag: *
Deelnemer aan de Ontwerpsalon *
Adres voor facturering (alleen voor niet-deelnemers van de Ontwerpsalon)
Your answer
Ga je akkoord met deze voorwaarden? *
Required
Bedankt!
We bevestigen je inschrijving zo snel mogelijk. Mocht je voor die tijd vragen hebben, mail dan naar info@ontwerpsalon.nl.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms