Föreläsning om muntlig språkfärdighet och Västra Sveriges årsmöte 30 mars 2019
I samarbete med Studentlitteratur och LR vilka bjuder på fikat, har vi nöjet att presentera årets föreläsning i samband med Västra Sveriges årsmöte.

Språklärarnas riksförbund Västra Sverige har nöjet att presentera Tore Nilsson som årsmötets föreläsare 2019!
Tore Nilsson är fil.dr. i engelska och universitetslektor i moderna språk med didaktisk inriktning vid Institutionen för språkdidaktik, Stockholms universitet. Han har ämneslärarutbildning i engelska och tyska med inriktning mot gymnasieskolan och har arbetat många år med vuxenutbildning. Sedan 2012 undervisar och handleder han inom ämneslärarutbildningen med inriktning mot språk samt masterutbildningen i språkdidaktik. Tore är också handledare för doktorander i språkdidaktik. Han håller fortbildningsdagar för lärare i engelska och moderna språk och är under läsåret 2018/19 involverad i Språksprånget som textförfattare och föredragshållare. Tores forskningsintressen rör bland annat blivande språklärares didaktiska tänkande, klassrumsbaserad forskning kring återkoppling på muntlig och skriftlig produktion, digitala verktyg i språkundervisningen, samt lärande och undervisning i grammatik.

Systematisk undervisning i muntlig språkfärdighet

Att ge eleverna goda möjligheter att utveckla sin muntliga språkfärdighet i främmande språk hör till en av lärarens didaktiska utmaningar. I ett kommunikativt undervisningsparadigm kan det finnas risk att språkets formella komponenter (uttal, morfologi, syntax, vokabulär) samt pragmatiska aspekter inte ägnas systematisk uppmärksamhet i relation till just den muntliga språkfärdighetsutvecklingen. I Tore Nilssons föredrag diskuterar han frågor kring hur lärare på olika sätt kan ge eleverna möjlighet till strukturerad bearbetning av språkligt inflöde (input). Tore Nilsson presenterar och diskuterar även en modell för hur undervisning kan organiseras för att stötta en systematisk utveckling av muntlig språkfärdighet i moderna språk och engelska.

Program för lördag 30 mars 2019
9.30-10.00 Registrering
10.00–11.30 Föreläsning Systematisk undervisning i muntlig språkfärdighet med Tore Nilsson
11.30-12.15 Fika med läromedelsutställning av Studentlitteratur och LR
12.15-13.15 Årsmöte Språklärarnas riksförbund Västra Sverige

Bli inspirerad och stärkt i din roll som språklärare!

Email address *
Jag vill anmäla mig till Språklärarnas Riksförbund Västra Sveriges kostnadsfria föreläsning och årsmöte lördagen 30 2019 kl. 10-13 på Folkuniversitetet (vid Järntorget) i Göteborg. *
Skriv fullständigt namn
Your answer
Postadress, postnummer och postort *
Your answer
Mobiltelefonnummer *
Your answer
Skola *
Your answer
Vilket stadium undervisar du på? *
Har du ev. allergier *
Kryssa i önskad smörgås *
Anmälan är bindande och avanmälan kan senast ske söndagen 24/3 2019. Därefter tas en avgift ut på 200 kr vid frånvaro. *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service