Ansökan till Fler Ungas Ungdomssmedja 2023
Ungdomssmedjan
Ungdomssmedjan exponerar deltagare för de många sätt man engagera sig, och de verktyg som finns för att göra sin egna röst hörd. Helt enkelt: vi verkar genom Ungdomssmedjan för att stärka ungas förmåga att tro på sig själva och jobba mot de förändringar de vill se i samhället, utanför förutfattade ramar kring hur detta engagemang bör ta sig form, såsom partipolitisk eller ideologisk tillhörighet. Detta görs under tre digitala träffar, och en resa till Almedalsveckan.

Under träffarna kommer du få träffa inspirerande personer som påverkat sin omvärld, genom olika konventiella och okonventionella medel såsom politik, ideella organisationer och företagande. Du behöver inte kunna någonting om politik och påverkan i förväg - syftet med smedjan är att du i efterhand ska känna att du har vetskap om, och drivkraften att påverka i, frågor som du bryr dig om.

Resan till Almedalsveckan för oss från teori till praktik, och tar dig som deltagare till makthavares center. Du får möjligheten att utforska sina hjärtefrågor och komma i kontakt med människor de troligen inte skulle haft möjlighet att träffa annars. I Almedalen ställer vi också via vår närvaro krav på makthavare, då unga människor ofta utesluts och brister i representation. Almedalen är menat att vara en mötesplats för medborgare och makthavare, vilket är varför vi valt att vara där och ställa krav: där unga diskuteras ska unga representeras!

Vilka är vi som organiserar Ungdomssmedjan? 
Fler Unga är en ideell, partipolitiskt obunden, feministisk och antirasistisk förening som drivs av unga, för unga. Vi arbetar för ett demokratiskt samhälle där unga får komma till tals och där ung kompetens får synas och höras.

Vem kan söka till Ungdomssmedjan?
För att ha möjligheten att bli vald att delta i Ungdomssmedjan krävs det att du:
- Inte har partipolitiskt förtroendeuppdrag på nationell nivå eller motsvarande.
- Är stödmedlem i föreningen (Om du inte är det kommer en länk dyka upp på nästa sida).
- Är mellan 15-22 år.
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av samhällsengagemang, utan bara en vilja och ett intresse för att utforska ditt samhällsengagemang!

Kostnad
Tack vare generösa bidrag, så är det i år gratis att delta i Ungdomssmedjan. I det ingår 3 digitala träffar, och 1 resa till Almedalen. Det enda Fler Unga inte står för är mat under själva Almedalsresan, och eventuell resa till och från Stockholm för gemensam färd till Visby under Almedalsresan. I vissa fall kan vi erbjuda kompensation för resa till Stockholm; uppge dina omständigheter under övrigt. 

Datum
Digital träff 1: 25/3
Digital träff 2: 22/4
Almedalsveckan: 27/6-1/7
Avslutande träff: Augusti Om du av någon anledning redan nu vet att du inte kan delta på någon av av träffarna, alternativ under Almedalsveckan, vänligen uppge det i formuläret.
____________________
Urval sker baserat på de uppgifter du uppgett i ansökan. Ansökningen sker i två steg - ett första urval utifrån ansökningarna och sedan går en vidare till en telefonintervju. 
Vi behöver få din ansökan senast den 22/2,  23:59.

Vi hör av oss inom kort!
Vi ser fram emot din ansökan till Ungdomssmedjan 2023!

Frågor kan ställas via våra sociala medier, eller via vår mailadress: info@flerunga.se
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Fler Unga. Report Abuse