Kursus i spændende eksperimenter med og om mikroorganismer

Dato: onsdag og torsdag den 20.-21. april 2016
Tid: onsdag fra kl.10.30 til 20.30 og torsdag fra kl.8.30 til 14.30
Sted og type: Solrød Gymnasium, eksternat (overnatning IKKE inkluderet)
Instruktører: Claudia Girnth-Diamba, Henrik Brinkmann Olsen, Henrik Birkedal
Pris: kr. 2850 for medlemmer af FaDB og 3850 for ikke medlemmer
Antal: 24
Tilmelding ved at udfylde nedenstående


Indhold:
På kurset vil vi præsentere nogle nye eksperimenter, herunder
1. Konjugation mellem to bakterier med hver deres antibiotika resistens – et vigtigt emne til forståelsen af multiresistens mod antibiotika.
2. Test til at afsløre konserveringsmidlers toksicitet mod gærceller – er et godt eksperiment til at starte diskussionen om kemiske stoffer i mad.
3. Test af UV skader på E.coli og påvisning af reparationsevnen – et hot emne, da årets Nobelpris i medicin netop er gået til forskere bag reparationsmekanismen.
4. Tests til at bestemme bakteriers aktivitet i råmælk, pasteuriseret mælk og UTH mælk – vi ser ikke på bakterier men på mælkens enzymer, som har forskellig varmefølsomhed.
5. Vi viser desuden en række andre lette forsøg, nogle som ”TV køkken” princip.

Vi vil undervejs præsentere vores ideer til hvordan eksperimenterne kan bruges i forskellige temaer til NV, C-, B- og A- niveau, samt biotek linien. Vi udleverer materialer – herunder artikler fra videnskabelige tidsskrifter, der passer til eksperimenterne og vi fortæller om vores egne erfaringer.

Vi bruger onsdag aften på at diskutere både skriftlige og mundtlige opgaver, herunder let forandrede skriftlige studentereksamensopgaver, som vi har afprøvet og hvor vi kan fortælle om elevernes problemer med deres løsning.

Torsdag eftermiddag bruger vi til vidensdeling, hvor vi beder kursusdeltagere til at komme med egne eksempler, som man har lyst til at dele med andre.

Med venlig hilsen Claudia, Henrik og Henrik


    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question