Okrugli stol: Institucionalizacija društveno korisnog učenja u visokom obrazovanju
Dana, 25.4.2017. s početkom u 12 sati u Auli Sveučilišta u Zagrebu održat će se okrugli stol pod nazivom: „Institucionalizacija društveno korisnog učenja u visokom obrazovanju”.

Okrugli stol organizira Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu projekta Europe Engage: Uključena Europa - razvoj kulture građanskog angažmana kroz društveno korisno učenje u visokom obrazovanju u Europi.

Na okrugli stol su pozvani predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, fakulteta, civilnog društva te lokalne samouprave zainteresirani za implementaciju metode društveno korisnog učenja koja je pokazala izniman uspjeh u svijetu.


Društveno korisno učenje je inovativna nastavna metoda kojom fakulteti u suradnji s organizacijama civilnog društva u nastavni plan integriraju smisleni angažman studenata u lokalnoj zajednici, rješavanje problema zajednice i zadovoljavanje potreba neprivilegiranih društvenih skupina, omogućavajući studentima povezivanje teorijskog znanja s praktičnim vještinama i znanjima te vještinama projektnog menadžmenta.


Cilj Okruglog stola je okupljanje svih relevantnih institucija radi razmjene ideja i rasprave o uspostavi zajedničke strategije institucionalizacije društveno korisnog učenja u visokom obrazovanju u skladu s različitim EU inicijativama.

Broj mjesta je ograničen na 20.

O MODERATORICI
Dr. sc. Nives Mikelić Preradović je izvanredna profesorica na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Koordinatorica je Erasmus+ projekta za Hrvatsku pod nazivom Europe Engage: Uključena Europa - razvoj kulture građanskog angažmana kroz društveno korisno učenje u visokom obrazovanju u Europi (http://europeengage.org/the-project/)


PROGRAM

12:00 – 12:20 Otvaranje okruglog stola i uvodna riječ
prof.dr.sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu
izv.prof.dr.sc. Nives Mikelić Preradović, koordinatorica EuropeEngage projekta za Hrvatsku i moderatorica okruglog stola

12:20 – 12:40 Iskustvo implementacije društveno korisnog učenja na Sveučilištu u Zagrebu
dr.sc. Koraljka Modić Stanke, Odsjek za psihologiju Filizofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

12:40 – 13:00 Smjernice za institucionalizaciju društveno korisnog učenja na europskim sveučilištima
izv.prof.dr.sc. Nives Mikelić Preradović, koordinatorica EuropeEngage projekta za Hrvatsku i moderatorica okruglog stola

13:00 – 13:30 Rasprava


MJESTO ODRŽAVANJA: Aula Sveučilišta u Zagrebu , Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb.


VRIJEME ODRŽAVANJA: 25.4.2017. od 12.00 do 13.30


Organizaciju ovog događaja financira Europska unija kroz program Erasmus+ Strateška partnerstva.

Vaše ime i prezime
Your answer
Institucija
Your answer
E-mail adresa
Your answer
Jeste li se do sada već upoznali s metodom društveno korisnog učenja (service learning / community based learning)?
Ostavite komentar ako želite
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms