Μία διαφορετική βιβλίο-συνεργασία
Γεια σας,

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνεις στην πρότασή μου.
Ο σκοπός αυτής της ιδέας είναι να διευρύνουμε μαζί τους κύκλους αναγνωρισιμότητας ανάμεσα στους Έλληνες συγγραφείς με το αναγνωστικό κοινό αλλά και ανάμεσα στους Έλληνες συγγραφείς με τους Έλληνες book bloggers και bookstagrammers.

Η συμπλήρωση του καταλόγου με τους Έλληνες book bloggers & bookstagrammers οι οποίοι δέχθηκαν να συμμετάσχουν, σε αυτή την ιδέα, συνεχίζεται. Ο κατάλογος χωρίζεται σε κατηγορίες ως προς το είδος βιβλίου που επιλέγουν να διαβάσουν, τη φύση του blog τους ή του προφίλ τους καθώς και το αν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ως διοργανωτές. Μέχρι στιγμής, για κάθε βιβλίο παρουσίαση ενημερώνονται όλοι μαζί ταυτόχρονα, με σκοπό να προσαρμοστούν στον τρόπο ενημέρωσης και λειτουργίας της δράσης αυτής. Ενημερώσεις θα λαμβάνεις κι εσύ στο email σου όταν έχω κάτι νέο να πω ή να προτείνω.

Το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία. Συνεργασία μεταξύ των book bloggers & bookstagrammers μαζί σου. Στη συνεργασία αυτή θα είμαι ο σύνδεσμος επικοινωνίας σας και διαχειριστής όλης της παρουσίασης του βιβλίου σου. Όταν αποφασίσεις να συνεργαστούμε επίσημα (θα σού στείλω την ειδική φόρμα να συμπληρώσεις μέσα σε 48 ώρες στο email σου) τα βήματα που θα ακολουθήσω είναι τα εξής:

1. Ξεκινάω ενημερώνοντας με ειδικό email για την επικείμενη συνεργασία μας
2. Η φόρμα συμμετοχών κλείνει περίπου μια εβδομάδα πριν την ημέρα που ξεκινάει επίσημη η προβολή.
3. Το διάστημα αυτό προετοιμάζω το υλικό για την προβολή του βιβλίου σου, το στέλνω στους συμμετέχοντες book bloggers & bookstagrammers και μαζί το χρονοδιάγραμμα που καθένας τους θα πρέπει να ανεβάσει τη δική του ανάρτηση.
4. Όσο διάστημα τρέχει η προβολή του βιβλίου σου, ελέγχω τη ροή της και εάν όλα λειτουργούν βάση προγράμματος.
5. Μετά τη λήξη, θα επικοινωνήσω μαζί σου για να σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Όπως ανέφερα, η παρουσίαση του βιβλίου σου θα πραγματοποιείται από ένα σύνολο blogs & προφίλ των social media για διάστημα μίας εβδομάδας ή περισσότερο. Ο τρόπος προβολής στα social media θα είναι με το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του βιβλίου, ίσως μια quote picture και φυσικά η περίληψη του οπισθόφυλλο στο κείμενο της ανάρτησης. Η προβολή στα blogs θα περιέχει τα παραπάνω, καθώς επίσης και αναφορά στον συγγραφέα με φωτογραφία του, παρουσίαση άλλων βιβλίων του, ενώ θα δημιουργηθεί μια μίνι συνέντευξη από τις ερωτήσεις που θα σού κάνουν οι συμμετέχοντες σχετικά με το βιβλίο σου. (Τις ερωτήσεις θα τις λάβεις μετά το κλείσιμο της φόρμας συμμετοχής των bloggers και θα πρέπει να τις απαντήσεις όσο πιο άμεσα γίνεται)

Σε μία τέτοια συνεργασία δεν μπορούν να λείπουν οι διαγωνισμοί. Είναι σημαντικό σε κάθε προβολή βιβλίου να διοργανώνεται ένας διαγωνισμός ο οποίος θα τρέξει σε ένα από τα προφίλ των bloggers που δηλώσουν συμμετοχή. Η επιλογή του προφίλ θα γίνεται κάθε φορά με κλήρωση, με το random. Στους διαγωνισμούς θα συμμετάσχω κι εγώ ως συνεργάτης και sponsor του διαγωνισμού με δικό μου δώρο. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια 7 ημέρες.

Μετά τη λήξη της προβολής του βιβλίου σου, θεωρώ πως είναι σωστό να ευχαριστήσουμε τους bloggers που συμμετείχαν με έναν extra διαγωνισμό ειδικά για αυτούς. Εφόσον επιθυμείς να δοθεί αυτό το δώρο τότε θα γίνει μία δεύτερη κλήρωση. Δεν θα δοθεί δική μου δημιουργία στον extra διαγωνισμό.

Το πρώτο κομμάτι αυτής της ιδέας ολοκληρώθηκε. Ας προχωρήσουμε λίγο παρακάτω αυτή την ιδέα...

Μια πρόταση που θα ήθελα να κάνω και που πιστεύω πως έχει τις βάσεις να προχωρήσει και να έχει θετικά αποτελέσματα είναι η ανάγνωση και κριτική του βιβλίου. Η συγκεκριμένη διαδικασία όλα αυτά τα χρόνια έχει τραβήξει ένα διαφορετικό δρόμο στην Ελλάδα κι εννοώ την αποστολή συγκεκριμένου αριθμού βιβλίων, σε έντυπη μορφή, σε συγκεκριμένα άτομα.

Η δική μου πρόταση είναι η αποστολή του βιβλίου σε ηλεκτρονική μορφή , με την ασφαλής από διαρροές εφαρμογή kindle της amazon. Οι ενδιαφερόμενοι bloggers θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή για να συμμετάσχουν στην ανάγνωση και κριτική. Και σε αυτού του είδους την προβολή θα υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία, ο προγραμματισμός και έλεγχος που απαιτείται για να κυλίσει σωστά όλη η φάση της παρουσίασης του βιβλίου σου. Οποιαδήποτε απορία έχεις μπορείς να την γράψεις παρακάτω στα σχόλια.

Θα χαρώ απίστευτα εάν αποφασίσεις να συνεργαστούμε!!

Με εκτίμηση,
Βιβή Χατζηκυριάκου
Δημιουργός Fancy Owl Creations
Email address *
Όνομα και επώνυμο *
Your answer
Σε ποια κατηγορία βιβλίων τοποθετείτε το είδος που γράφετε; *
Required
Εκδοτικός *
Your answer
Έχετε το δικό σας site ή blog; (Εάν όχι γράψτε Ν/Α) *
Your answer
Social media *
Required
Το όνομα του προφίλ σας σε κάθε ένα από τα social media ή τα link τους *
Your answer
Το πρώτο ερωτηματολόγιο τελείωσε. Συμφωνείτε πως η συγκεκριμένη φόρμα έχει δημιουργηθεί για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για μία συνεργασία με το Fancy Owl. (Στη συνεργασία αυτή δε θα σάς ζητηθεί ποτέ χρηματικό ποσό από μέρους μου ή από μέλη της ομάδας μου. ) *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy