Ambachtelijk conserveren
Het conserveren van voedsel kent een lange geschiedenis en is een belangrijk onderdeel van ons immaterieel erfgoed. Hoewel het tegenwoordig geen noodzaak meer is zijn er toch nog veel mensen die zelf op ambachtelijke wijze wecken, inmaken, fermenteren, drogen, roken en meer. Producten gemaakt met deze technieken zijn zelfs weer helemaal hip! Ze staan niet alleen thuis maar ook bij luxe eettentjes en sterrenrestaurants op het menu.

Alle beoefenaars van ambachtelijke voedselconservering vormen samen een erfgoedgemeenschap. Met dit onderzoek willen wij kijken hoe u tegen het conserveren aankijkt, wat voor technieken u gebruikt en tegen welke struikelblokken u wel eens aanloopt. Zo kunnen we als gemeenschap elkaar verder helpen en het ambacht misschien wel een belangrijk onderdeel laten zijn van een duurzamere toekomst!

Onder alle deelnemers aan de enquête verloten wij een startpakket voor melkzuurfermentatie met een echte traditionele stenen zuurkoolpot en beukenhouten koolschaaf! Deze pot is niet alleen goed om zuurkool te maken maar kan voor vele fermentatie doeleinden worden gebruikt!

De enquête kan worden ingevuld tot maandag 2 november.

Dit onderzoek is opgezet en wordt uitgevoerd door Pascal Gelling en Het Groene Land.
T: 06-48007771 | E: enquete@hetgroeneland.com | W: www.hetgroeneland.com
Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. https://cultuurparticipatie.nl/
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy