Apel de proiecte Street Delivery București 2019
Îți aduci aminte în liceu când ne-ntreba profa de română: Ce-a vrut să spună poetul? și ne fâstâceam în comentariile criticilor, când noi abia înțelegeam titlul poeziei, apăi să mai pricepem și cotloanele lirice ascunse între rime?

Iar întrebarea asta încă ne bântuie — cam des în ultima vreme, ce-i drept — când ne uităm la poeticile cotidianului. Suntem scoși în fața clasei și invitați să comentăm și să explicăm poezia orașului: traficul sufocant, parcurile insuficiente, trotuarele înguste ocupate de mașini, trecerile de pieton blocate și catedralele prea mici sau prea mari. Ce a vrut să spună poetul?

Și comentezi, și comentezi, ca un chibiț, până îți dai seama că niciun critic literar nu e îndeajuns de bun cât să-ți descifreze ție metaforele și enigmele citadelei. Pentru că orașul, ca și poezia, se înțelege pe deplin atunci când îi traversezi străzile la pas, cu penița-n mână. Atunci când îl cunoști față-n față, nu bară la bară. Atunci când îl creezi, nu când stai să-l comentezi străduindu-te să te înghesui în baremul altora.

Să nu mai comentăm orașul! Să-l compunem!

A 14-a ediție Street Delivery se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului. Plus doza firească de distracție.

Street Delivery 2019 are loc în București pe 14-16 iunie, pe str. Arthur Verona, și va fi precedat de atelierele Street Delivery I’M UAU de pe strada Edgar Quinet în weekend-ul 9-11 iunie.

Așteptăm ideile voastre pline de poezie, la sensul propriu sau la figurat, cu care să mobilăm împreună un colț de oraș și să-l lăsăm mai frumos decât l-am găsit.

Termen de predare: 1.05.2019

Categoria proiectului *
Numele proiectului (va fi făcut public în caz că proiectul va fi selectat) *
Your answer
Link către proiect / pagina organizatorilor
Your answer
Descrierea proiectului (foarte pe scurt pentru juriul Street Delivery, nu va fi făcută publică)
Your answer
Descrierea proiectului (pentru publicul larg, va fi făcută public dacă proiectul este selectat) *
Your answer
Imagini/video relevante pentru proiect (link: vă rugăm uploadați pe Flickr, Picasa, Youtube, Facebook, site personal sau oriunde altundeva; pot fi făcute publice în caz că proiectul va fi selectat) *
Your answer
De cât spațiu estimați că aveți nevoie? (precizați valoarea minimă) *
Your answer
Interval orar de desfășurare a proiectului *
Your answer
Alte lucruri pe care ar trebui să le știm
Your answer
Să ne cunoaștem!
Numele persoanei, grupului sau organizației care aplică *
Your answer
Persoană de contact *
Your answer
E-mail *
Your answer
Telefon *
Your answer
Link către site / pagina de Facebook / alte social media
Your answer
Ne uităm peste proiectele propuse de voi, facem o selecție în funcție de tema Street Delivery și de conținutul proiectelor, apoi vă scriem pe mail. Dacă avem nevoie de detalii, vă căutăm la telefon. Mulțumim că faceți orașul un loc mai plăcut pentru noi toți!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service