Edge Analytics – the next big thing?
Torsdagen den 28 mars 17:30 – 19:30, bjuder Ekkono Solutions in till en föreläsning om Edge Analytics. Föreläsning kommer att fokusera på de möjligheter och utmaningar som uppstår när AI flyttar ut från molnet och ner till den individuella enheten. Mer precist handlar det om hur varje enskild enhet kan lära sig och bli smart (incremental learning) och hur enheterna kan lära av varandra (federated learning). I samband med föreläsningen bjuder vi på pizza och dryck. Efteråt finns tid för diskussioner och att testa edge analytics live med Ekkonos smarta leksakståg!

Var: Skaraborgsvägen 3, Textile Fashion Center, Inkubatorn Borås, våning 2.
När: 17:30 – Pizzan anländer
18:00 – 19:00 Föreläsning Edge Analytics – the next big thing!
19:00 – 19:30 Mingel

De senaste åren har Big Data och senare Deep Learning varit på allas läppar, men vad kommer hända när miljarder saker blir uppkopplade till nätet. Hur skall t.ex. all data kunna hanteras rent praktiskt? En tydlig trend som är född ur detta problem är Edge Computing, dvs att inte skicka all data till molnet utan att göra så mycket som möjligt på enheterna längst ut i nätet och bara skicka relevanta resultat. För att bli riktigt värdefull behöver Edge Computing dock kompletteras med AI vilket gett upphov till området Edge analytics.

Ett tydligt tecken på hur viktigt edge analytics kommer bli i framtiden är att både Google och Microsoft lanserade varsitt initiativ, Tensor flow lite och EdgeML, under våren 2017. I slutet av 2016 grundades Ekkono Solutions vars produkt är ett maskininlärningbibliotek, baserat på forskning från Högskolan i Borås, för edge analytics.

Anmäl dig senast 26/3 genom att ange din email nedan: *
Your answer
Andra önskemål
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Ekkono Solutions. Report Abuse - Terms of Service