Skrivarskolan anmälan
StreetGäris och ABF presenterar SKRIVARSKOLAN! En skrivarskola för den som har intresse för olika former av skrivande och som tillsammans med andra vill vässa sina kunskaper, inspireras och utvecklas i sitt skrivande.

Skrivarskolans huvudledare är Anneli Jordahl, prisad författare och litteraturkritiker. Anneli Jordahl har under sin författarkarriär ofta tagit avstamp i arbetarklasskildringar och intresserar sig för att vidga klassbegreppet till att också inkludera flera maktperspektiv såsom antirasism och genusperspektiv.

Har du drömmar om att skriva men aldrig vågat ta tag i det? Skrivarskolan ger en introduktion till olika skrivgenrer. Vi lär oss tillsammans mer om vad och hur man kan tänka när man vill skriva. På skrivarskolan får du möjlighet att testa olika skrivarprocesser och samtidigt få stöd, konkreta utvecklingstips och inspiration från cirkelledaren, flera kända författare och övriga deltagare.

En central del i skrivarskolan är kända gästföreläsare som inspirerar och berättar om sitt skrivande, till exempel om utmaningar, utgivning och skrivkramp. Skrivarskolan kommer att utgå ifrån deltagarnas behov och mål vilket innebär att du kommer ha möjlighet att påverka innehållet.

Skrivarskolan kör onsdagar 18.00-20.15 via Zoom varannan vecka vid 5 tillfällen.

Start: Onsdag 17 februari
Slut: 14:e april
Max deltagare: 10 personer

Skrivarskolan är gratis för dig som är medlem i StreetGäris. Är du inte medlem? Bli det här: https://streetgaris.se/bli-medlem/

Sista anmälningsdag: 5/2-2021, besked om antagning sker en vecka efter sista anmälningsdag.

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR.
Om Anneli Jordahl
Anneli Jordahl är författare och litteraturkritiker. Tidigare arbetade hon som kulturjournalist på Dagens Nyheter, Sveriges Television, Sveriges Radio P1 och Expressen kultur.

Sedan tio år tillbaka är hon huvudsakligen romanförfattare. Hon skriver om ensamhet, kärlek och bildningstörst. En tråd i författarskapet är maktförhållanden. Underifrånperspektiv. Hur bland annat klass och genus samverkar i en maktanalys.

Hennes mest spridda bok är Klass - Är du fin nog? Från 2003. För två år sedan kom den i nyutgåva med nyskrivna texter. Senaste boken Orm med två huvuden är en självbiografisk essä om att leva som författare. Om arbetarklassbakgrunden som sätter krokben efter vägen, men som också är en tillgång. Om vardagsrutiner, prestationsångest och jakten på den nödvändiga koncentrationen. Hon försöker svara på frågan om det går att bli en betydande författare ifall det sista en vill är att såra mamma.

För senaste boken tilldelade hon ABF:s litteraturpris, Eva Bonnier-stipendiet och Stina Aronson-priset av Samfundet De Nio.
För och efternamn *
Personnummer *
Skrivarskolan görs som studieverksamhet hos ABF och innebär att vi registrerar dig som deltagare. För att göra det behöver vi ha ditt personnummer.
Telefonnummer *
Mejladress *
Ditt pronomen *
Vilken stad bor du i? *
Är du medlem i StreetGäris? *
Skrivarskolan vänder sig till StreetGäris medlemmar. Om du inte är medlem än kan du bli det här: https://streetgaris.se/bli-medlem/
Motivera kort varför du vill gå skrivarskolan *
Har du tidigare erfarenhet av skrivande? *
Vad vill du lära dig mer om inom skrivande? *
Vilken typ av berättelser vill du skriva/lära dig mer om? *
Har du några förväntningar på skrivarskolan? *
Har du några tankar eller drömmar med ditt skrivande? Finns det något du skulle vilja göra efter skrivarskolan i samarbete med ABF och StreetGäris? *
Har du några särskilda behov som är viktigt för oss att känna till? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy