La drum cu Pic și Poc
Bine ai venit la această activitate complexă de citit, scris și gândit! Activitatea acompaniază propunerea de Curriculum la Decizia Școlii „Comorile din familia mea”, realizată în cadrul proiectului „Incluziunea înseamnă învățare pentru toți”, proiect co-finanțat din Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România, finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 (Contract nr: 2018-EY-PICR-R1-0001).
Învățăm împreună pentru o Europă incluzivă!
Care e comoara fraților Pic și Poc? Citește, gândește, descoperă!
Te invităm să citești povestea intitulată „La drum cu Pic și Poc” scrisă de dr. Edina Racz. În timp ce citești, te încurajăm să interacționezi cu povestea. Pentru a face asta, e nevoie să răspunzi la niște întrebări.
Acolo unde ți se cere să anticipezi ce se va întâmpla, acționează cu mult curaj: cu cât ghicești mai puțin din poveste, cu atât mai plăcută este lectura și mai interesantă învățarea. Important este să te gândești ce anume te face să anticipezi o anumită continuare a poveștii. (A anticipa înseamnă a ghici viitorul, a prezice, pe baza informațiilor pe care le ai sau a experiențelor tale.)
Învățare plăcută!
Pentru început, te rog să te gândești ce știi despre circuitul apei în natură și imaginează-ți un traseu posibil al unei picături de apă. Notează-ți ideile mai jos. Nu are rost să te documentezi acum - scrie doar ce știi tu; după ce citești, vei fi îndemnat să te documentezi pe larg. *
Captionless Image
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ITadmin. Report Abuse