Osallistu teokseen
Arvioi sukupuolista identiteettisi maskuliinista ja feminiinistä puolta asteikolla 0-100. Voit kirjoittaa sukupuolisuuden kokemuksestasi myös tarkemmin. Jos numeroarviointi tuntuu mahdottomalta, voit jättää sen tyhjäksi ja kuvata kokemustasi ainoastaan sanallisesti.

Maskuliinisuus ja feminiinisyys ovat tulkinnanvaraisia käsitteitä, eikä oikeaa ja väärää vastausta ole. Kyselyn tavoite on kerätä haastattelutietoa sukupuolisuuden kokemuksesta ja julkaista galleria sukupuolisuuden kokemusta kuvaavista kertomuksista.

Jokainen rakentaa omaa identiteettiä täysin omista käsityksistä – toisille se merkitsee enemmän kehollisuutta ja monet kokevat identiteetin rakentuvan myös muilla tavoin. Tässä haastattelussa sukupuolta määritetään ainoastaan identiteetin tasolla, vaikka sukupuolta voidaan tutkia myös geenien, kromosomien, anatomian, sosiaalisen ja psykologisen sukupuolisuuden tasoilla. Identiteettiin kuuluu myös muuta kuin sukupuolisuus, mutta tässä haastattelussa kerätään ainoastaan sukupuoleen liittyvää tietoa.

Numeroarviota voi miettiä siten, että 0 tarkoittaisi, ettei sukupuolisuudella ole mitään merkitystä sinulle, etkä ilmennä sitä juuri lainkaan – tai pikemmin peität sukupuolisuuttasi. Numero 100 taas takoittaisi, että sukupuoli on hyvin keskeinen asia ja koet sen olevan keskeinen osa identiteettiäsi – tai että haluat korostaa sukupuolisuuttasi muille ja sinulle on tärkeää tulla nähdyksi sukupuolisuuden ominaisuuksien kautta.

Projektin tavoitteena ei ole maskuliinisuuden ja feminiinisyyden kyseenalaistaminen, vaan tutkia virallisen sukupuolen määritelmää, jonka nykyinen pohja vuotaa juridisesti tarkasteltuna; ihminen voi kehollisesti olla selkeästi molempia mies-nais akselin sukupuolisuuksia syntyessään ja siksi nykyinen juridinen malli sukupuolen määritelmästä ei ole toimiva, ellei jokaisella ole itse oikeus määrittää oma sukupuolensa – tai sukupuolettomuus.

Lisään satunnaisia vastauksia kuvagalleriaan. Voit lisätä viestiisi, jos et halua mukaan galleriaan, vaan ainoastaan osallistua nimettömänä. Tietojasi käsitellään tietosuojalain mukaisesti.

Susa Tyrniluoto

Nimesi tai nimimerkkisi *
Voit vastata nimimerkillä
Your answer
Sähköpostisi *
Your answer
Arvioi feminiininen puolesi 0-100
Your answer
Arvioi maskuliinen puolesi 0-100
Your answer
Kirjoita lyhyesti sukupuolikokemuksestasi
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.