Rätta din lärobok!
Genesis är en ideell förening som vill verka för en kristen grundsyn på vetenskaperna och för att den bibliska synen får komma till tals i skola och samhälle. Trots skollagens krav på saklighet och allsidighet i undervisningen är dagens läroböcker starkt vinklade till förmån för naturalistisk filosofi.

Till exempel lyfts evolutionsteorin fram i biologiböcker som om den vore ett bevisat faktum och den enda tänkbara förklaringen till uppkomsten av alla levande organismer. På motsvarande vis presenteras ofta Big Bang som det enda alternativet i fysikböcker, medan Bibelns skildringar beskrivs som en myt bland alla andra i exempelvis religionsböcker. Tyvärr kan listan göras lång över osakliga påståenden och vilseledande formuleringar.

Via detta formulär har du möjlighet att rapportera sådant som du misstänker är felaktigt eller brister i saklighet och allsidighet. (Du får naturligtvis vara helt anonym om så önskas.) Vi kommer att göra ett urval av de synpunkter vi får in och skicka vidare dem till respektive läromedelsförlag, tillsammans med våra förslag på ändringar. Dessa kommer även att presenteras på vår hemsida: www.genesis.nu/skola
Läromedlets titel
Förlag
Utgivningsår
Text som du önskar få faktagranskad eller kommenterad
Citera ordagrant. Max tre meningar.
Sidnummer
På vilken sida i boken kan vi finna citatet?
Beskrivning eller fråga
Beskriv gärna om det är något särskilt du syftar på i den citerade texten.
Ditt namn
Förnamn och efternamn - lämnas tomt om du vill vara helt anonym
Din e-postadress
För feedback - lämnas tomt om du vill vara helt anonym
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy