Den kvantifierade konsumenten – tillit och transparens på digitala marknader
Fores bjuder in till panelsamtal med forskare, Konsumentombudsmannen samt företrädare för svensk handel för att diskutera tillit och transparens på datadrivna marknader.

Tid: 24e januari 2018, 11.00 - 12.00

Plats: Fores, Kungsbroplan 2, 11221 Stockholm

Den digitala ekonomin bygger i allt större utsträckning på tillgång till individers information och personuppgifter för både tjänsteutveckling och riktad marknadsföring. Konsumenter är mer kvantifierade och analyserade än någonsin tidigare och data beskrivs som en valuta i den digitala ekonomin, eller till och med som “den nya oljan”.

Detta väcker frågor kring konsumenternas bestämmande kring sin data, graden av transparens kring datahanteringen samt hur man bäst stärker konsumenters förtroende och den tillit som behövs för att marknaderna ska fungera väl. Frågor som är helt centrala för den digitala ekonomins utveckling.

Stefan Larsson, docent vid Lunds universtet och programchef för det digitala samhället på Fores, inleder med att presentera en policy brief på temat. Därefter tar en paneldebatt vid, modererad av Andreas Bergström, vice vd på Fores.

På scen:

– Cecilia Tisell, Konsumentombudsman och Generaldirektör för Konsumentverket;

– Ester Appelgren, tekn dr, lektor i journalistik vid Södertörns högskola och forskar på det digitala medielandskapets integritetsaspekter;

– Anna-Karin Strömqvist, näringspolitisk expert vid Svensk Handel;

– Stefan Larsson, fil dr, docent i teknik och social förändring vid Lunds universtet, programchef för det digitala samhället vid Fores

Anmäl din närvaro med formuläret nedan:

Email address *
Namn *
Your answer
Organisation
Your answer
Vill du ha nyhetsbrev från Fores program Digitala samhället?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of FORES. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms