Атанасовско езеро 2017

Заповядайте! Къде!?
На традиционната бригада в полза на птиците на Атанасовско езеро от 19 до 27 август 2017 г.

За 29-ти път доброволци от цялата страна ще се настанят край солената лагуна и ще дарят времето и уменията си в помощ на екзотичното място с богата природа.
Предизвикателството тази година ще бъде изграждането на гигантска платформа във водите на Атанасовско езеро, която ще осигури безопасно място за гнездене и почивка на къдроглавите пеликани. За целия период, откакто се провежда природозащитната бригада в езерото, изкуствена платформа с подобни размери от 120 кв.м. не е изграждана.
За да се предложат най-перфектните условия за къдроглавите пеликани, участниците в бригадата ще трябва да насипят платформата със снопи от тръстика, които предварително сами ще изкосят от периферията на езерото.

За тези от вас, проявяващи по-специален интерес към птиците и искащи да научат повече за тях, мястото е Атанасовско езеро, от 19 до 27 август на природозащитната бригада, където ще може да наблюдавате есенната миграция на птиците по най-големия миграционен път в Източна Европа – Виа Понтика. Това е първопричината за появата на тази традиционна бригада, която догодина ще чества своя юбилей.

Искате ли да имате незабравимо преживяване това лято? Повярвайте ни ще запомните престоя си на природозащитната бригада и ще се завръщате при възможност. Ако отговорът е ДА, то попълнете формуляра до 7 август.

Местата са ограничени и само 60 бригадири ще вземат участие! Ако сте одобрен задължително ще получите потвърждение от ъдат допуснати хора, които не са изпратили попълнен формуляр за участие в посочените срокове и/или не са получили потвърждение от организаторите!


Вие сте идеалния „бригадир“ ако:
• сте готови да издържите на тежък физически труд сред вода, кал, сол, силно слънце и тръстика;
• имате навършени 18 г. (лицата под 18 години могат вземат участие в бригадата, но задължително придружени от пълнолетно лице и подписана декларация от родител);
и
• попълните формуляр за участие;

Предимство при избора ще имат кандидати, които:
• са заявили участие за целия период на бригадата;
• имат изявен интерес към опазването на птиците и биоразнообразието (участие в МОВП, природозащитни и образователни дейности на БДЗП, други природозащитни бригади, доброволчески дейности на други организации и др.)
• имат опит в дейности, включващи физически труд или работа с инструменти и др.
• могат да свирят на музикални инструменти. Както са казали мъдрите хора „Мелодията – това е мисъл, това е движение, това е душата на нашия лагер“.


ВАЖНО! За да участвате в лагера трябва да заплатите такса за участие:
• 30 лв. за членове на БДЗП (ако не членувате в БДЗП, може да станете член на място при заплащане на таксата);
• 60 лв. за всички останали.
Таксата се заплаща на място в лагера от одобрените за участие бригадири.

Събраните от таксата за участие средства ще послужат за осъществяване на природозащитни дейности в района на Бургаските езера и ще спомогнат за организирането и провеждането на природозащитната бригада в бъдеще.

Българско дружество за защита на птиците осигурява в периода на природозащитната бригада:
• храна три пъти на ден (закуска, обяд и вечеря) - от първия ден вечерта (19-ти август) до последния ден сутринта (27-ми август);
• настаняване в лагер на палатки;
• ползване на баня веднъж на ден в „Черноморски солници” АД;
• застраховка за всички одобрени участници;
• дневна обучителна програма за разпознаване на птици;
• вечерна образователна програма под формата на презентации;
• участие в организирани дейности за подобряване на местообитанията на птиците в Атанасовско езеро;


Какво очакваме от Вас:
• да поемете пътните си разходи до лагера и обратно;
• да си осигурите палатка, спален чувал и шалте (ако нямате палатка, моля да ни уведомите, за да се опитаме да ви осигурим);
• да имате „работни“ дрехи, които със сигурност ще изцапате с кал, и други. Много е вероятно да се наложи да ги изхвърлите след бригадата, така че използвайте стари такива.
• да имате подходящи обувки, например стари гуменки, с които удобно да ходите в калта. Джапанките и сандалите НЕ са удобни за ходене по дигите и газене в калта, те са за плаж след работа.

ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМУЛЯРА! НЕ ЧАКАЙТЕ ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ!

Природозащитната бригада на Атанасовско езеро се организира от БДЗП в рамките на проект „Солта на живота“, LIFE+, който работи за възстановяване и дългосрочно опазване на лагуната Атанасовско езеро. Проектът се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и Черноморски солници АД. www.saltoflife.biodiversity.bg / facebook Солта на живота

Формуляр за участие
Моля, попълнете до 7 август 2017
Трите имена *
Your answer
2. Възраст *
Ако сте под 18 г., моля напишете имената на вашият пълнолетен придружител и контакти на родителя. Пълнолетният придружител също трябва да попълни формуляра за участие. Без декларация от родител, упълномощяваща вашия пълнолетен придружител по време на бригадата, няма да бъдете допуснати до лагера.
Your answer
3. Електронна поща *
Your answer
4. Телефон за връзка
Your answer
5. Ученик, студент или друго? Къде?
Your answer
6. Член ли сте на БДЗП? *
Your answer
7. Участвали ли сте в бригада „Атанасовско езеро“ минали години? *
Required
8. Участвали ли сте в други природозащитни или други дейности на БДЗП? *
Ако да, посочете в какви. (МОВП, преброяване на щъркелите, други доброволчески дейности)
Your answer
Ще присъствате ли в целият период на бригадата *
Ако не - уточнете датите. Моля посочете и приблизителни периоди на пристигане/отпътуване (сутрин,обед, вечер) за да можем да ви предвидим в порционите храна или за участие в дейности. Приоритетно ще бъдат одобрени участници, които ще присъстват плътно в целият период на лагера.
Your answer
10. Имате ли опит в дейности, включващи физически труд или специфични технически умения?
(боравене с инструменти и др.)
Your answer
11. Какво искате да видите и научите по време на бригадата?
Your answer
12. Защо искате да участвате в бригадата?
Your answer
13. Какви са вашите интереси и специални умения?
Your answer
14. Вегетарианец ли сте?Алергичен ли сте към определен вид храни? Ако да, моля посочете какви. *
Your answer
15. Откъде научихте за Бригадата? *
Your answer
16. Има ли нещо допълнително, което смятате, че трябва да споделите или попитате организаторите на лагера?
Your answer
Местата са ограничени, затова потвърждение за участие по е-мейл ще получат 60 бригадири най-късно до 13 август (неделя) 2017 г.
Природозащитна бригада „Атанасовско езеро 2017” се организира по проект „Солта на живота”, програма LIFE+ на ЕК, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, Българско дружество за защита на птиците и Черноморски солници АД. Това е добър пример за успешно партньорство между природозащитни организации и бизнеса, както и за пример на природосъобразен бизнес, който подпомага и улеснява живота на обитателите на езерото. ОЧАКВАМЕ ВИ!
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms