Verzamelingen verzameld: Het in kaart brengen van Nederlandstalige muziekcollecties bij erfgoedhouders
CEMPER en Muziekweb zetten zich samen met de Taalunie in voor een betere zichtbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van Nederlandstalig muzikaal erfgoed - gefocust op lichte (niet-klassieke of kerkelijke) muziek. Daarbij vragen we uw hulp. Binnen het project ‘Verzamelingen verzameld: Lokalisatie van Nederlandstalig muzikaal erfgoed’ zijn we momenteel op zoek naar verzamelingen met waardevolle Nederlandstalige lichte muziek uit de periode 1955-1983.

De focus ligt daarbij op opnames, liedteksten en bladmuziek. Met het project willen we op de eerste plaats beter zichtbaar maken welke waardevolle verzamelingen er zijn in Nederland en Vlaanderen. De resultaten van dit lokalisatieproject worden onder meer online gepubliceerd.

Daarnaast willen we graag weten wat de behoeften zijn bij verzamelaars voor de toekomst van hun collecties en het gebruik van muzikaal erfgoed in het onderwijs, de wetenschap en andere domeinen.

Als eerste stap in het project hebben we deze enquête opgesteld om in kaart te brengen hoeveel van deze verzamelingen muzikaal erfgoed er in Nederland en Vlaanderen zijn, waar deze zich bevinden en hoe groot deze zijn. Als u materiaal heeft dat aan de criteria van het project voldoet, dan zouden we het zeer op prijs stellen als u deze enquête zou willen invullen.
Het invullen duurt ongeveer 15 minuten.

Let op: indien u terug wilt naar de vorige vraag, gebruik dan de "vorige" of "back" knop onderaan de pagina. Als u per ongeluk op de "terug" knop van uw browser (linksboven) klikt, begint de vragenlijst opnieuw en gaat uw informatie verloren.

Hartelijk dank namens de Taalunie, CEMPER en Muziekweb
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy