FORMULAR DE APLICARE Pentru poziția de coordonator local EcoMania 2018
Fii liderul EcoMania în localitatea ta! Fiți utili și activi!

«EcoMania» este un proiect ecologic implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă, iar anul acesta, cea de-a patra ediție se desfășoară în parteneriat cu FLEX Alumni. EcoMania are ca scop: SENSIBILIZAREA, INSPIRAREA și ANGAJAREA NOASTRĂ – cetățeni activi ai Republicii Moldova în procesul de rezolvare a problemelor de mediu a comunității în care locuim.

Coordonatorii locali EcoMania vor participa la evenimentele desfășurate de ADC și FLEX Alumni și vor fi liderii de activități EcoMania în localitatea de unde vin. Pentru evenimentele ce vor avea loc la Chișinău, organizatorii vor rambursa cheltuielile de transport, vor asigura prânz și pauze de cafea, cât și materiale aferente evenimentelor.
Dacă vrei să fii parte a proiectului, trebuie doar să:

- Completezi formularul de aplicare ONLINE până pe data de 15 aprilie, ora 18:00;
- În caz de ești selectat, să fii gata să participi la atelierul EcoOrganizat la Chișinău, 21-22 aprilie;
- Și să desfășori acțiunile EcoMania în comunitatea ta în lunile aprilie-mai 2018.

Mai jos vă prezentăm descrierea evenimentelor EcoMania 2018.
EcoMania 2018 cuprinde un set din 5 activități consecutive care se vor desfășura începând cu 21 aprilie și vor continua până în luna mai.

PASUL 1: Chișinău, 21-22 aprilie. Coordonatorii locali vor avea o zi de training EcoOrganizat, ce va cuprinde activități de capacitare a tinerilor cu abilități caracteristice unor buni lideri, vor învăța cum să își creeze echipa de voluntari la nivel local, cum să stabilească parteneriate cu autoritățile publice locale, cu agenții economici, școli, ONG-uri și media etc. Tot în cadrul EcoOrganizat, coordonatorii locali vor explora social media în calitate de instrument de promovare a valorilor proiectului și a activităților implementate de ei. La fel, vor planifica activitățile locale cu ghidarea echipei organizatorice.
În a doua zi de training, în cadrul EcoTrendy participanții vor afla noi metode de reciclare, testându-le pe loc sub ghidarea unor experți.

PASUL 2: Coordonatorii vor crea echipele locale și vor desfășura evenimente precum: EcoInformat (sesiuni informative, dezbateri, quiz-uri eco, proiecție de film, etc), EcoTrendy (sesiuni de reciclare) și EcoQuest (acțiuni de salubrizare). În timpul desfășurării proiectului, coordonatorii locali își vor promova activitățile pe rețelele de socializare și în media.

PASUL 3: EcoExpoziția este ultima activitate care va aduna coordonatorii locali și cei mai activi voluntari pentru a prezenta rezultatele proiectului. Acest eveniment va contribui la valorificarea experiențelor acumulate și a lecțiilor învățate, prin premierea celor mai de succes activități: cantitatea de activități locale organizate, cantitatea de deșeuri colectate din locuri neautorizate, cel mai mare număr de voluntari și participanți implicați în acțiunile EcoMania 2018 implementate la nivel local; dar și pentru a promova în media mesajul proiectului.
Nume/ Prenume: *
Vârsta: *
MM
/
DD
/
YYYY
E-mail: *
Telefon mobil: *
Localitate: *
Ocupația: *
Instituția: *
Necesități dietare: *
1. Cu ce problemă de mediu se confruntă localitatea din care vii? *
2. Cum ai putea contribui la rezolvarea acestei probleme de mediu? *
3. Ce acțiune de voluntariat ai mai desfășurat?
4. Cât timp vei dedica proiectului (ore pe săptămână)? *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy