PoëzieParKoer 2022
Eind januari vieren we traditiegetrouw de Poëzieweek. Het centrale thema voor 2022 is 'Natuur'. Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. We geven taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed.

Laat ook jij je inspireren door alles wat groeit en bloeit? Kruip in je pen, laat je muzen de vrije loop en dien hieronder jouw creatie in! Sonnet, haiku of slamdicht: alles kan. Maximum vijftien regels gedachten, gedichten, hersenspinsels en mijmeringen rond het thema ‘Natuur’ - meer vragen we niet.

Deelnemen kan tot en met 24 december 2021. Nadien gaan we aan de slag om alle inzendingen te lezen en te beoordelen. De 50 mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten belonen we met een ereplaats op het PoëzieParKoer 2022: een fijne wandeling die de liefhebber langs charmante plekjes in Huizingen leidt. Wandelaars zijn welkom vanaf Gedichtendag, 27 januari 2022, en kunnen het PoëzieParKoer ontdekken tot het einde van de paasvakantie.

En dat is niet alles: elke wandelaar mag één gedicht als favoriet aanwijzen. Op zondag 15 mei 2022 zetten we de publiekslieveling onder de ‘gevestigde waarden’ (14+) én die onder het ‘aanstormend talent’ (14 of jonger) feestelijk in de bloemetjes, en krijgen alle 50 laureaten hun ParKoergedicht mee naar huis.

Laat je inspireren en stuur je verzen en je voeten het huis uit. Samen maken we er een prachtig PoëzieParKoer van!

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Voornaam *
Familienaam *
E-mailadres *
GSM-nummer *
Leeftijd *
(Dit willen we weten omdat we zowel onder jongeren als volwassenen één publiekslieveling extra in de bloemetjes zullen zetten.)
Postcode *
Gedicht *
Max. 15 versregels - Centraal thema: "Natuur"
Privacy Statement
Met deze inschrijving geef je de toestemming aan Bib Beersel om bovenstaande persoonlijke gegevens te verzamelen voor de duur van deze activiteit. We gebruiken deze gegevens enkel en alleen om de inschrijvingen mogelijk te maken. Je gegevens zullen niet voor andere doeleinden gebruikt worden en worden niet doorgegeven aan derden.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy