АПЛИКАЦИЈА ЗА УЧЕСТВО НА НАЦИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА КРЕИРАЊЕ НА ПОЗИЦИСКИ ДОКУМЕНТ СО ПРЕПОРАКИ ЗА ПОДОБРА ИНТЕГРАЦИЈА НА НЕЕТ ГРУПАТА НА МЛАДИ
Коалиција на младински организации СЕГА го спроведува проектот „Интеграција на НЕЕТ групата на млади“. Проектот се спроведува со поддршка од Национална Агенција за европски образовни програми и мобилност, преку програмата Еразмус+ Клучна Акција 3 (Структурен дијалог).

Целта на овој проект е подобрена интеграција на НЕЕТ групата на млади преку зголемена соработка на младинскиот сектор со различни институции на национално и локално ниво. Пристапот кој го предлагаме е стекнување на подобро разбирање на НЕЕТ групата на млади од страна на институциите и младинскиот сектор на национално и локално ниво. За таа цел Коалиција СЕГА објавува повик за учество на Национална работилница за креирање на Позициски документ со препораки за подобра интеграција на НЕЕТ групата на млади. Работилницата ќе се одржи во периодот од 14 – 17 ноември 2018 година во хотел Бисер, во Струга. За учество на овој настан ќе бидат селектирани млади и донесувачи на одлуки од релевантни институции во Р. Македонија.

Се покануваат сите заинтересирани млади (претставници од средношколски, студентски и младински организации, млади волонтери, невработени млади, млади кои спаѓаат во категоријата НЕЕТ) да ја пополнат оваа апликацијата за учество на Националната работилница.

Краен Рок за доставување на апликации е 01.11.2018 година.

Податоци за апликантот
Име и презиме: *
Датум на раѓање: *
MM
/
DD
/
YYYY
Општина: *
Е-маил: *
Контакт телефон: *
Образование: *
Ангажираност: *
Доколку сте вклучени во активности на НВОи, наведете име на Вашата организација:
Дали досега сте учествувале на некаков тип на обука/тренинг/семинар? *
Мотивација на апликантот за учество на работилницата: *
Град од кој патувате на обуката: *
Дали ви е потребно сместување? *
Ако имате некој специјален режим на исхрана, ве молиме наведете:
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Коалиција СЕГА. - Terms of Service - Additional Terms