Velkommen inn!
Velkommen inn?
Desember er tiden for kafé- og restauranbesøk, julegavehandel og vennetreff. For mennesker med funksjonsnedsettelser eller kroniske lidelser kan desember fort by på mange uønskede opplevelser: trapper eller forhøyninger som gjør det umulig å komme inn, handikaptoaletter som brukes som lagre, tepper og julepynt som utløser allergier, restauranter med en akustikk som gjør det umulig for hørselshemmede å delta i samtalen, dørvakter som forveksler CP eller MS med promille. Listen er lang!
I desember ønsker Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon å sette søkelyset på tilgjengelighet. Vi er særlig interessert i å høre om du har gode eksempler på hvordan den lokale kafeen, butikken, utestedet eller konsertarrangøren har lagt til rette for deg med kroniske lidelser eller funksjonshemminger. Det kan være små eller store tiltak, alt fra ramper og støydemping til behjelpelige og positivt innstilte ansatte. Dersom du har du opplevd å bli stengt ute eller bli diskriminert på grunn av en funksjonsnedsettelse eller en kronisk lidelse, vil vi også gjerne høre om det.


Hver fredag i desember vil FFO dele ut FFOs Juleros til en aktør som har gjort det lille ekstra for å bedre tilgjengeligheten for funksjonshemmede og mennesker med kroniske lidelser. De gode eksemplene vi får inn her vil bli med i vurderingen. Vinnerne får et diplom og heder og verdighet på FFOs Facebookside.

Vi håper flest mulig vil bli med! Del gjerne kampanjen!

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service