Φόρμα Δανεισμού MYSTIKIT Eλευσίνα 
Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε την κράτηση.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Μυστήριο 52 Μystikit Eλευσίνα - Εκπαιδευτική Βαλίτσα 

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

για μαθητές Δ' Δημοτικού - Γ' Γυμνασίου


Γινόμαστε Πλάνητες*. 

Όπως η Δήμητρα κάποτε. 

Ένα «ελευσίνιο» παιχνίδι περιπλάνησης. 

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει σε συνεργασία με την Very Young Contemporary Art VYCA τo Μυστήριο_52 ΜΥSTIKIT Ελευσίνα για μαθητές Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου των σχολείων όλης της χώρας. 

Η εκπαιδευτική αυτή δράση έχει ως κύριο στόχο να γνωρίσει στα παιδιά τα μυστικά της πόλης της Ελευσίνας, την πλούσια ιστορία της και την πολιτιστική της παράδοση μέσα από ένα παιχνίδι περιπλάνησης.

Το kit περιέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό (όργανα μέτρησης, tablet, εκτυπωτή, εκπαιδευτικά έντυπα κ.ά.) προκειμένου οι μαθητικές ομάδες να ολοκληρώσουν μια «περιπλάνηση»: μια επιτόπια παρατήρηση και καταγραφή, μια περιδιάβαση έξω από το σχολικό περιβάλλον, στον δημόσιο χώρο, στην καρδιά της πόλης, στη γειτονιά τους.

Τα στάδια της δράσης

Πιο συγκεκριμένα, με αφετηρία τις 9 διαδοχικές καταστάσεις του μύθου της θεάς Δήμητρας, οι μαθητές/τριες:

1ο στάδιο: ολοκληρώνουν έναν ακουστικό περίπατο 9 σημείων στην πόλη της Ελευσίνας (μέσα στη σχολική τάξη)

2ο στάδιο: περιδιαβαίνουν τη δική τους πόλη με σκοπό να σχηματίσουν τον αισθητηριακό χάρτη (ήχος, άνθρωποι, φως, χρόνος, κλίμα, αισθήσεις) της διαδρομής τους (περπάτημα 30’ έξω από το σχολείο)

3ο στάδιο: επινοούν τον «Μύθο της πόλης τους» (μέσα στη σχολική τάξη)

4ο στάδιο: κρύβουν μέσα στη βαλίτσα ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ?, ένα αντικείμενο που προέρχεται από την πόλη τους και συνδέεται με μία από τις τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις του προγράμματος της 2023 Ελευσίς ΠΠΕ: Πολιτισμός, Άνθρωπος, Πόλη, Περιβάλλον (μέσα στη σχολική τάξη)

Ο εκπαιδευτικός στόχος

Χρησιμοποιώντας το εύρημα του κατεξοχήν περιπλανητή «πλάνητα», η δράση στοχεύει σε μια συναισθηματική βίωση και επαναοικειοποίηση του τόπου, στη θέαση της καθημερινής ζωής ως μιας ευκαιρίας καλλιτεχνικής πράξης, στη μετακίνηση της συνειδητότητας στο παρόν και το τώρα.                                                              

Τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν μια εντελώς νέα και αυθεντική εμπειρία, ένα «άφημα» στην επιρροή των «μυστήριων» συναντήσεων και των καταστάσεων που θα βιώσουν. 

Το σημείο κλειδί εδώ είναι η περιπλάνηση.

Ας γίνουμε όλοι Πλάνητες λοιπόν. 

Όπως η Δήμητρα κάποτε...

--

* πλάνητας (flâneur): ήρωας του Γάλλου ποιητή Baudelaire. Από το γαλλικό ρήμα flâner που σημαίνει περιπλανιέμαι, τριγυρίζω. Ο πλάνητας εξερευνά το αστικό τοπίο χωρίς να τον απασχολεί ο χρόνος ή η σκοπιμότητα του περιπάτου αλλά το βίωμα των ερεθισμάτων του περιβάλλοντος.

** ψυχογεωγραφία: όρος που γεννήθηκε πριν από 70 περίπου χρόνια μεταξύ ποιητών και καλλιτεχνών και αφορά σε μία τεχνική περιπλάνησης που διερευνά τις επιπτώσεις του αστικού περιβάλλοντος στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των ατόμων.


Επιπλέον πληροφορίες / προτάσεις:

- Το εκπαιδευτικό υλικό προτείνεται να πλαισιώσει διαθεματικά ή να εμπλουτίσει το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού και του Γυμνασίου, ειδικότερα στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στην Ενότητα «Φροντίζω το Περιβάλλον» (τομείς: Οικολογία - Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά, Παγκόσμια Τοπική & Πολιτιστική Κληρονομιά). 

- Η εκπαιδευτική δράση μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3-4 διδακτικές ώρες (ελάχιστη διάρκεια)

- Κατεβάστε το pdf της Εκπαιδευτικής Δράσης εδώ

- Διαστάσεις βαλίτσας: 72x42x14 εκ


Επικοινωνία:

Για ​ερωτήσεις ή απορίες για τη Δράση ή/και τον δανεισμό της βαλίτσα​ς​ παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διαχειριστική Ομάδα του ΜΥSTIKIT: 

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στα τηλέφωνα: 2105560126, 2105562001

Όνομα Σχολείου/Φορέα *
Email Σχολείου *
Ονοματεπώνυμο Εκπαιδευτικού / Ενδιαφερόμενου *
Email επικοινωνίας εκπαιδευτικού *
Σταθερό τηλέφωνο *
Κινητό τηλέφωνο *
Διεύθυνση Σχολείου / Φορέα 
Συμπληρώστε: Οδό, αριθμό, πόλη, νομό, ταχυδρομικό κώδικα.
*
Επιθυμητή ημερομηνία δανεισμού 
Aναφέρετε το χρονικό διάστημα που επιθυμείτε να παραλάβετε την εκπαιδευτική βαλίτσα.
Προχωρήστε έγκαιρα στην κράτηση της βαλίτσας, τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες πριν την επιθυμητή ημερομηνία δανεισμού.

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Οι σχολικές επισκέψεις για τα σχολεία που βρίσκονται εκτός των Δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Ασπροπύργου θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2023.

από
*
MM
/
DD
/
YYYY
έως *
MM
/
DD
/
YYYY
Η Εκπαιδευτική Δράση θα υλοποιηθεί από μαθητές/τριες
*
Ομάδα μαθητών/τριών που θα συμμετέχουν στην Εκπαιδευτική Δράση.

Η εκπαιδευτική δράση έχει σχεδιαστεί για να υλοποιηθεί από μία ομάδα μαθητών έως 25 παιδιά (ένα σχολικό τμήμα) ή από δύο σχολικά τμήματα, αλλά ως μία ενιαία ομάδα με κοινό στόχο. 

*Το παραπάνω δεν αποκλείει την παρουσίαση της βαλίτσας και του σκεπτικού της δράσης καθώς και του μόνιμου εξοπλισμού (ακουστική ξενάγηση στην Ελευσίνα, αντικείμενα, αναμνηστικό υλικό) σε περισσότερα τμήματα του σχολείου με σκοπό την έναρξη γόνιμων συζητήσεων μέσα στη σχολική τάξη.
*
Γνωρίζω ότι για να μπορέσει να ταξιδέψει το MYSTIKIT σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία σε όλη τη χώρα, μέχρι τη λήξη της δράσης τον Νοέμβριο του 2023, η βαλίτσα δεν μπορεί να παραμείνει στο σχολείο/φορέα για περισσότερες από 15 ημερολογιακές ημέρες. 
*Σε περίπτωση όμως που για κάποιο λόγο επιθυμείτε την παραμονή της για περισσότερο χρονικό διάστημα, παρακαλούμε να μας στείλετε σχετικό αίτημα.
*

Γνωρίζω ότι τα έξοδα της μεταφοράς επιβαρύνουν το σχολείο/φορέα και όχι την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. 

*Αποστέλλοντας την παρούσα φόρμα θα λάβετε άμεσα ενημέρωση για το ακριβές κόστος της μεταφοράς και μόνο εφόσον λάβουμε από εσάς γραπτή έγκριση θα ολοκληρωθεί η παράδοση της βαλίτσας στο Σχολείο/Φορέα, μέσω της συνεργαζόμενης εταιρίας courier.

Eξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Ασπροπύργου. 

*
Σχόλια ή άλλες πληροφορίες
Η συλλογή των στοιχείων επικοινωνίας και των προσωπικών δεδομένων σας, μέσω της παρούσας φόρμας, περιορίζεται αυστηρά και αποκλειστικά στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και με αποκλειστικό σκοπό την επικοινωνία μαζί σας για θέματα που αφορούν στο Πρόγραμμα.
*
Ας γίνουμε Πλάνητες, λοιπόν.
Κι εμείς, όπως η Δήμητρα κάποτε...
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy