Workshop omgevingsgerichte zorg voor mensen met dementie
Donderdag 19 mei 2022 15.30 - 17.00 uur

Waar je ook komt: de omgeving is afgestemd op mensen met gezonde hersenen; medewerkers, familie en vrijwilligers en niet op degenen met beschadigde hersenen; de mensen met dementie. In een ‘normale’ omgeving kunnen zij niet goed functioneren en daardoor meer dement lijken dan ze eigenlijk zijn. Tijdens deze scholing wordt gekeken hoe gunstig of ongunstig de omgeving is. Denk hierbij onder meer aan communicatie, inrichting, dagstructuur en dagbesteding.

In deze scholing gaat Caroline van Gessel, projectmedewerker dementie bij Zorgcentra De Betuwe in op:

Gezonde hersenen versus beschadigde hersenen in de praktijk. Hierdoor word je bewust van gunstige en ongunstige factoren in de omgeving van dementerenden. Ook krijg je handreikingen om de omgeving met elkaar te verbeteren.

Kijken door de ogen van de dementerende. Je leert hierdoor beter aan te sluiten bij de mogelijkheden van mensen met dementie.

De workshop vindt plaats op donderdag 19 mei van 15.30 - 17.00 uur, locatie de Pluk in Geldermalsen en is bedoeld voor praktijkondersteuners, (leerling)wijkverpleegkundige, (leerling)verpleegkundigen in de wijk en begeleiders thuis die te maken hebben met mensen met beginnende dementie die thuis wonen.

Voor meer informatie neem contact met ons op via info@dementierivierenland.nl


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Naam *
Functie
E-mail *
Organisatie *
Locatie of afdeling
Telefoonnummer
Ik meld me aan voor de workshop op 19 mei van 15.30 - 17.00 uur *
Required
Ik ontvang een factuur van €25  voor de workshop *
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy