Сексуално - Репродуктивно Здравје и Заштита
Во рамките на Erasmus+ Youth in Action Program Western Balkan Window, во соработка на повеќе Европски држави, Волонтерски Центар Скопје како дел од работниот план и партнерство за имплементација на компонентата “КNOWLEDGE BEATS TABOOS” објавува повик за учество на обука од областа на сексуално и репродуктивно здравје.
повик за УЧЕСНИЦИ
Сите млади луѓе, средношколци, студенти, млади полни со ентузијазам и желба да го надоградат своето знаење на возсраст до 30 години ги покануваме да се пријават да бидат учесници.
Ги покануваме сите кои сакаат да станат промотори на младинското лидерство во развој на политиките и програмите за сексуално и репродуктивно здравје, да се пријават и заедно да ги победиме табуата!!!

На датумите 7ми и 8ми Јуни 2018година ќе се одржи дводневна обука за "Сексуално - репродуктивно здравје и заштита", која ќе опфати: видови на сексуални преносливи болести, контрацептивни методи, начини на заштита, абортус и многу повеќе од сеопфатното сексуално образование.
Сите кои се заинтересирани, пополнете ја доленаведената апликациона форма и се гледаме наскоро!!!

*Обуката е бесплатна и сите трошоци(материјали, храна и освежување) ќе бидат покриени од страна на Волонтерски Центар Скопје.
**Учесниците кои ќе ја поминат обуката, ќе се здобијат со сертификати.
***За средношколците кои ќе имаат потреба од документ за отсуство од настава, истото ќе им биде обезбедено и доставено на крајот од обуката.

#KnowledgeBeatsTaboos

Име и Презиме *
Your answer
Години *
Your answer
Телефонски број *
Your answer
Email *
Your answer
Училиште *
Your answer
Година *
Дали вирусот HIV е пренослив преку трансфузија? *
Дали сексот би бил по безбеден ако се користат два презервативи(кондоми)? *
Со максимум 200 зборови опишете зашто Вие сакате да сте дел од програмата. *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms