Ateliere practice de utilizare a tehnologiilor în educație (27.04.2024)

Atelierele se vor  desfășura:

🗓️  Data:  Sâmbătă  27 aprilie 2024 
⏰  Ora: 09:00 -13:00

📍 Locația: Centrul Național de Inovații Digitale în Educație  „Clasa Viitorului" , mun. Chișinău, str. Ion Creangă 1, bloc 1, etaj 3.

Atelierele au loc în cadrul Săptămânii Educației. Acestea sunt:

  1. Utilizarea Inteligenței artificiale în sala de clasă (limba de instruire engleză cu traducere simultană în limba română) - Bart Verswijvel, Consultant superior European Schoolnet și reprezentant al Future Classroom Lab Bruxelles, Belgia
  2. Utilizarea platformei Desmos în cadrul orelor (limba de instruire rusă) - Ludmila Rojdestvenskaia, Tehnolog Educațional la Gimnaziul Central Rus din Tallinn, Estonia
  3. Inovarea didactică în cadrul disciplinelor reale prin utilizarea tehnologiilor tipice Clasa Viitorului - Victoria Calistru, Profesoară de chimie, Vice directoare CNIDE Clasa Viitorului, Olga Balmuș, Profesoară de ficiză, manager de programe educațioanle CNIDE Clasa Viitorului
  4. Explorarea tehnologiilor educaționale în ciclul primar - (limba de instruire română) Iulia Băț, Învățătoare, formatoare în cadrul CNIDE Clasa Viitorului,  Babălău Ion, Profesor de informatică, trainer pe tehnologii la CNIDE Clasa Viitorului 
  5. Class VR și Drone. Oportunități educaționale -  Viorica Juc, Profesoară de informatică, manager de programe educaționale CNIDE Clasa Viitorului

NOTĂ! Organziatorii nu vor rambursa cheltuielile de transport pentru participanți.

Despre Săptămâna Educației:

În premieră, Ministerul Educației și Cercetării organizează, în perioada 22-28 aprilie, Săptămâna Educației, șapte zile în care vom aborda cele mai importante inițiative la care lucrăm și vom vorbi despre problemele cu care se confruntă sistemul educațional. La discuții vor participa profesori, părinți, elevi și studenți, reprezentanți ai sectorului privat etc.

Săptămâna Educației, cu genericul „Moldova pentru Educație”, este o acțiune amplă care își propune să evidențieze importanța educației și să consolideze societatea în jurul dezvoltării acestui domeniu strategic.
Evenimentul se desfășoară sub patronajul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu sprijinul Uniunii Europene și partenerilor de dezvoltare - PNUD, UNICEF, USAID, UNFPA, Banca Mondială.

Subiectul central al discuțiilor va viza Rețeaua de Școli Model - un proiect național lansat de Ministerul Educației și Cercetării, care prevede renovarea și dotarea integrală a 35 de instituții de învățământ general din țară.

În cadrul conferințelor și dezbaterilor organizate în cadrul Săptămânii Educației vor fi aduse în prim-plan subiecte importante din domeniul educației, precum accesul la educație, calitatea învățământului, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea curriculară, educația incluzivă, participarea tinerilor, îmbunătățirea metodelor de predare-învățare, utilizarea tehnologiei în educație, dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale elevilor etc.

În cadrul evenimentelor vor fi prezentate proiecte educaționale, materiale didactice creative și tehnologii educaționale inovative, care pot fi preluate de instituțiile de învățământ.

Prin activitățile din cadrul Săptămânii Educației, MEC și partenerii săi își asumă, o dată în plus, angajamentul de a promova o educație de calitate și de a contribui la dezvoltarea și prosperitatea pe termen lung a Republicii Moldova.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Nume, prenume participant *
Număr de telefon mobil participant *
Denumirea instituției de învățământ pe care o reprezentați *
Localitate
*
Disciplina predată *
Gen participant *
Categoria de vârstă a participanților *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Centrul Național de Inovații Digitale în Educație "Clasa Viitorului". Report Abuse