INTRESSEUNDERSÖKNING INFÖR GYMNASIET
Broskolan AB bedriver idag undervisning och utbildning för ca 140 barn och elever från förskolan till grundskolans åk 9. Nu planerar vi att utöka verksamheten genom att starta en ny gymnasieskola hösten 2017 i nyrenoverade lokaler på Folkets Park som ligger centralt och vackert beläget i Örnsköldsvik.

Målet är att erbjuda ett gymnasium med både högskoleförberedande program och yrkesförberedande program. I visionen för gymnasiet finns att driva gymnasiet med en kristen värdegrund och en pedagogisk profil som ska utbilda eleverna i entreprenörskap och ledarskap inför yrkeslivet och/eller vidare studier på universitetsnivå.

Nu vill Broskolan AB starta dessa 4 nationella program på den nya gymnasieskolan:

Högskoleförberedande program:
•Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)
•Ekonomiprogrammet (EK)

Yrkesförberedande program:
•VVS- och Fastighetsprogrammet (VF)
•Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET
På samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig hur samhället fungerar och utvecklas, i Sverige och i resten av världen och hur det har förändrats över tid. Utbildningen fokuserar även på demokrati, etik, genus och miljö. Du får lära dig hur samhället är uppbyggt, hur vi ska forma ett hållbart samhälle och hur vi människor förhåller oss till samhället som individer och i grupper. Genom medieinriktningen får du en chans att utveckla dina kunskaper och förmågor inom medieproduktion och mediekommunikation

EKONOMIPROGRAMMET
På ekonomiprogrammet får du lära dig hur ekonomi och juridik fungerar i samhället, på ett vanligt företag men också i ett helt land och mellan länder. Du får också lära dig hur mycket vårt samhälle påverkas och styrs av lagar och regler men också hur du startar, driver och utvecklar ett företag med bokföring, redovisning och kalkylering, så kallad företagsekonomi samt entreprenörskap och företagande.

VVS- OCH FASTIGHETSPROGRAMMET
På VVS- och fastighetsprogrammet får du lära dig den gemensamma basen för yrkesutgångarna fastighetsskötare, fastighetsvärd och fastighetstekniker. Du kommer även att få lära dig mycket om att vårda fastighetsbestånd men även att utveckla dina kunskaper om fastighetsförvaltning samt byggnaders drift och skötsel. Du kommer att få en teoretisk kompetens för begränsad elbehörighet.

VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET
På vård- och omsorgsprogrammet får du lära dig om hälsopedagogik och medicin, hur etik och människors livsvillkor kan kopplas samman samt hur arbetet inom vård och omsorg bedrivs. Vård- och omsorgsprogrammet har till skillnad från de andra nationella programmen inga inriktningar, det är den nya gymnasieskolans avsikt att anpassa utbildning genom att samverka med företrädare från det lokala arbetslivet inom vård och omsorg samt att utgå utifrån aktuella forskningsrön. Yrkesutgången kommer att relatera till t ex. äldreomsorg eller hälso- och sjukvård.

Gymnasieskolans lokaler
OM DU SKULLE SÖKA TILL BROSKOLAN AB KRISTNA GYMNASIUM
Detta är endast en intresseundersökning och ingen formell ansökan till gymnasieskolan. Uppgifterna kommer endast att användas internt och för att kartlägga intresset för den planerade gymnasieskolans olika program.
1. Skulle du kunna tänka dig att söka SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET? *
(med inriktning Medier, information och kommunikation)
2. Skulle du kunna tänka dig EKONOMIPROGRAMMET? *
(med inriktning Ekonomi)
3. Skulle du kunna tänka dig VVS- OCH FASTIGHETSPROGRAMMET? *
(med inriktning Fastighet)
4. Skulle du kunna tänka dig VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET? *
5. Jag är *
6. Jag går just nu på följande skola *
Your answer
7. Jag går i *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Broskolan. Report Abuse - Terms of Service