Приступачност у услугама социјалне заштите
"Приступачност као предуслов за инклузију – ревизија приступачности социјалних сервиса за тражиоце азила у Републици Србији" - Пројекат има за циљ да на основу истраживања утврдимо колико су услуге социјалне заштите у локалним заједницама приступачне особама са инвалидитетом, било да су тражиоци азила или домицилно становништво. Акција подразумева прикупљање информација кроз анкету. ПОГЛЕДАЈ РЕЗУЛТАТЕ АНКЕТЕ (NEOPHODNO LOGOVANJE)

Акција се реализује у оквиру пројекта "IRIS NETWORKing - CSOs for protection sensitive migration management" финансиран од Европске уније и имплементиран од Иницијативе за развој и сарадњу (IDC) у партнерству са Arbeiter Samariter Bund из Србије, LIR CD из Федерације Босне и Херцеговине, La Strada из Северне Македоније, ARSIS из Тиране и SOS Podgorica из Црне Горе (https://www.facebook.com/irissnetwork/)

VIŠE INFORMACIJA NA: https://mapapristupacnosti.rs/wordpress/index.php/2020/08/14/lista-licenciranih-pruzaoca-usluga-u-srbiji/
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Без наслова
Accessibility of the environment, information and services
Accessibility of the environment, information and services is not only a need of persons with disabilities, but also belongs to the domain of human rights. In addition, the accessible environment allows a dignified and comfortable life for their family members, the elderly, children, parents with children in wheelchairs, and ultimately all of us: we always choose lowered curbs when we pull suitcases, it means when we can both hear and read notice that we are next while waiting in a line, looking for familiar markings (eg for toilet) when we are in a country whose language or script we do not understand.
Град/Општина *
Адреса
Контакт особа
Контакт телефон и/или адреса електронске поште *
Молимо вас да наведете услуге социјалне заштите које су доступне грађанима на територији коју покрива ваша организација/институција:
Како се услуге социјалне заштите које пружате, финансирају (чекирајте све што се односи на ваш случај):
Где пружате услуге социјалне заштите (чекирајте све што се односи на ваш случај):
Да ли у вашој средини делују организације особа са инвалидитетом и да ли сарађујете са њима на тему унапређења приступачности? Ако можете, наведите активности на унапређењу приступачности у које је ваша организација/институција била директно или индиректно укључена (самостално или у сарадњи са организацијама особа са инвалидитетом).
Колико често имате кориснике/кориснице са специфичним потребама за приступачношћу (чекирајте одговоре на скали за сваку категорију) *
никада или врло ретко
ретко када
понекад
често
веома често
особе са потешкоћама у кретању (укључујући и родитеље са малом децом
особе са оштећеним слухом
особе са оштећеним видом
Да ли у склопу својих активности, пружате услуге социјалне заштите и тражиоцима азила / мигрантима? Ако да - да ли сте у пракси имали неких отежавајућих околности?
Да ли процењујете да вам је потребан приступачнији простор и ако да, да ли постоје препреке да до њега дођете (и које)?
Молимо вас да оцените оценом од 1 (најнижа оцена) до 10 (највиша оцена) приступачност у вашој средини следећих категорија: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
не знам
Услуге у јавним објектима (нпр. полиција, центар за социјални рад, административни центар, и сл.)
Услуге у приватним објектима (нпр. апотеке, ресторани, тржни центри и слично)
Физичку приступачност (колико су приступачни тротоари, пешачки прелази, паркови, улази у јавне објекте, објекти за јавну намену и слично)
Информације (да ли особе оштећеног слуха и/или вида могу лако да дођу до информација које их интересују)
Да ли можете да наведете примере добре праксе на пољу приступачности у вашој заједници?
Да ли сте у прошлости били позивани на консултације око примене техничких стандарда приступачности приликом изградње/реконструкције објеката јавне намене?
Clear selection
Уколико постоји још нешто што би сте желели да наведете у контексту приступачности услуга социјалне заштите у вашој средини, а да није покривено упитником:
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google.