Ilmoittautuminen: Tukkateatterin kevään 2019 kurssit
Ilmoittautuminen keväällä 2019 järjestettäviin koulutuksiin, mikä tapahtuu tämän sähköisen lomakkeen kautta. Kaikille kursseille ilmoittaudutaan samalla lomakkeella. Voit täyttää lomakkeen jokaisen kurssin kohdalla erikseen tai ilmoittautua kerralla useampaan koulutukseen.

KAIKKI KURSSIT järjestetään Kansalaisfoorumin tuella ja pidetään TUKKATEATTERIN TILOISSA Laukontori 12, 33200 Tampere.


1. NAAMIONÄYTTELEMINEN TUTUKSI -kurssi

KURSSIN VETÄJÄ: Anne Herrala, FM, äidinkielen ja ilmaisutaidon opettaja, draamakouluttaja
AIKA: sunnuntaisin klo 10-13 (5 kertaa)
KESTO: 10.3. - 7.4. (20 oppituntia á45min)
HINTA: 60€ / 40€ (Tukkateatterin jäsenet) *Kurssiin voi hakea Kansalaisfoorumin myöntämää opintosetelietua
OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 10-20
IMOITTAUTUMINEN: 1.3. mennessä

Ranskalainen näyttelijä ja miimikko Jacques Lecoq on sanonut, että naamio on keino kehon löytämiseen. Draamaopettajana olen havainnut, että näytellessään naamioiden kanssa oppilaat uskaltavat enemmän – naamio antaa heille rohkeutta ja ottaa vastuun toiminnasta. Fyysisen ilmaisun kasvamisen lisäksi naamionäytteleminen syventää myös tunneilmaisua.

Tällä kurssilla tutustutaan fyysiseen ilmaisuun ja erityisesti naamionäyttelemiseen Jacques Lecoqin ja Jerzy Grotowskin metodien pohjalta. Tutustumme fyysiseen ilmaisuun toiminnallisten harjoitusten avulla, mutta aiempaa kokemusta aiheesta tai erityisiä liikunnallisia taitoja ei tarvita. Lähtökohtana kurssilla on ryhmän hyvä yhteishenki ja ilo!

Kurssilla mm. liikumme musiikin tahtiin, teemme kontaktiharjoituksia ja tutustumme miimitekniikoihin. Käymme läpi naamionäyttelemisen perusteet ja harjoittelemme neutraalinaamioiden kanssa. Käymme myös lyhyesti läpi fyysisen teatterityön historiaa, periaatteita ja käsitteitä. Kurssin lopuksi valmistelemme pienet demonäytelmät. Päälle liikkumiseen sopivat vaatteet, mukaan vesipullo.


2. OHJAAJANTYÖN kurssi

KURSSIN VETÄJÄ: Katri Häti, FM, teatterialan freelancer
AIKA: la 23.3. klo 12-15, su 24.3. klo 14-18, la 30.3. klo 11-15 ja su 30.3. klo 14-18
KESTO: 23.-31.3. (20 oppituntia á45min)
HINTA: 60€ / 40€ (Tukkateatterin jäsenet) *Kurssiin voi hakea Kansalaisfoorumin myöntämää opintosetelietua
OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 8-20
IMOITTAUTUMINEN: 15.3. mennessä

Tavoitteena tutustua ohjaajantyön perusteisiin, jossa käydään läpi työprosessin kokonaissuunnittelun perusteita ja pureudutaan henkilöohjauksen tekniikkaan. Ohjaustyön lähtökohtana on tärkeää tunnistaa omat vahvuudet ja näkemys taiteen tekemisestä. Ennakkotehtävänä kurssille toivotaan osallistujan miettivän yhtä näytelmää / tarinaa, jonka haluaisi ohjata esitykseksi. Mieti muun muassa mikä on tyylilaji, kohdeyleisö, näyttämökoko/paikka, kesto ja alustava työryhmänkoko.
Ennakkotehtävää ei työstetä kuin kurssin suunnitteluosiossa. Käytännön tehtävän materiaali saadaan kurssilla. Tavoitteena on saada kurssille osallistujille käsitys ohjaajantyön työprosesseista ja antaa välineitä harjoitusvaiheen työhön.


3. IMPROVISAATIO kurssi

KURSSIN VETÄJÄT: Niko Ranta, Juha Manninen ja Toni Lähteenmäki (vuoroviikoin)
AIKA: Maanantaisin klo 19-21
KESTO: 7.1.-27.5. (ei 21.1.) (42 oppituntia á45min)
HINTA: 30€ (sis. halutessaan Tukkateatterin jäsenyyden)
OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 8-20
IMOITTAUTUMINEN: 7.-31.1. saa tulla mukaan kurssille ja ilmoittautua myös paikan päällä HUOM! ma 21.1. ei kurssia!

Kurssin tavoitteena on oivaltava teatterillisuuden vahvuuksia hyödyntävä improvisaatio: harrastajien impro-osaamisen nosto korkeammalle tasolle. Kevään aikana kaksi demoesitystä tekniikoita hyödyntäen. Toivotaan aikaisempaa kokemusta improvisaatiosta.
Kurssirunko:
tammi-helmi: improvisaatiovalmiuksien kehittäminen
helmi-huhti: kohtaus- ja esiintymistekniikat
huhti-touko: esiintymisvalmiuksien kehittäminen


ILMOITTAUTUMISOHJEITA:
Kurssien ilmoittautuminen on sitova. Kurssit järjestetään ainoastaan kurssien minimiosallistujamäärän toteutuessa. Ilmoitamme kurssien toteutumisesta ilmoittautuneille noin viikon ennen koulutusta. Osallistumismaksu maksetaan Tukkateatteriyhdistyksen tilille. Maksutiedot lähetetään ilmoittautuneille ennen kurssia.

*Kurssimaksuun voi hakea maahanmuuttajille, työttömille, alhaisen pohjakoulutuksen omaaville, oppimisvaikeuksia kokeville, 63 vuotta täyttäneille ja eläkeläisille tarkoitettua 20 euron opintosetelietua (ei improvisaatio). Opintosetelin saamiseksi ei tarvitse tehdä erillistä hakemusta. Riittää, että valitset ilmoittautumislomakkeessa kohdan ”Haen opintoseteliä”. Alennettuun kurssimaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan kurssipaikalla. Myös Tukkateatterin jäsen voi hakea opintosetelietua.

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 21 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen tai muun kirjallisen selvityksen osallistumisesteestä.

Lisätiedot:
Katri Häti
Tukkateatteri ry:n puheenjohtaja

katrihati@gmail.com
040 5140 295

Email address *
Nimi (etu- ja sukunimi)
Your answer
Puhelinnumero
Your answer
Olen Tukkateatterin jäsen
Ilmoittaudun seuraavalle/seuraaville kursseille:
Minulle saa lähettää jatkossa tietoa Tukkateatterin koulutuksista ja muusta toiminnasta.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service