Keikalle/ häppeningiä Linna Bariin
Aloita tästä! Juostaan perusasiat läpi ja jatketaan sähköpostissa tai puhelimella!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Miten homma toimii Linna Barissa
Linna Bar on pieni mutta intiimi baari. Asiakaspaikkoja sisällä on 50, stage on tukeva ja verrattain tilava, ja nätillä ilmalla voi soittaa tietyin rajoituksin myös terassilla jolloin keikka aukeaa viereiseen puistoon, mihin porukkaa mahtuu jo sitten aika mukavastikin.

Oletusarvoisesti emme maksa keikkaliksoja koska keikkojen mahdollinen lisämyynti menee käytännössä keikkojen mahdollistamisen kuluihin eikä riitäkään, mutta tarjoamme tosi sympaattisen ja iisin paikan keikalle josta jää muisto. Roudaustarpeet ovat minimaaliset (talossa olevat kamat näet täältä), meininki on mainio ja pidämme artisteja hyvänä kohtuudella, välillä ylikin. Nälkäisenä tai janoisena ei ole tarvinnut poistua, toki valikoimamme ja ns. päivän tilanteen huomioiden; vaikka ruokalistamme on lyhyt ja yksinkertainen, aina jotain puuttuu ja tiskin takaa ei keittiöön ehdi kun meininki on kova. Jutelkaa siis kiinteästä ravinnosta hyvissä ajoin ennen hälinää, baarimme on optimoitu, eh, laseittain tarjottavaan ravintoon.

Valtaosa meillä järjestetyistä tilaisuuksista ovat maksuttomia, mutta keikkailu omalla lippuriskillä on mahdollista. Lipunmyynti ovelta tapahtuu artistin toimesta, siihen emme sekaannu ollenkaan. Hattua saa myös kierrättää, ja hatun lieriin on kätevää laittaa vaikkapa MobilePay-tunnuksenne, mutta nämä asiat ovat itsenne päätettävissä. Jeesaamme missä voimme.

Linna Bar sijaitsee saaressa. Tänne ei ole tavallisten kuolevaisten käytettävissä olevaa tieyhteyttä, mutta lautalla tai vesibussilla pääsee kesät talvet. Lautta maksaa bussilipun verran ja autoilta 40+€ edestakaisin. Viimeiset yhteydet kulkevat yöllä 02 huitteilla. Maitokärryjä ja muita roudausvermeitä on, ja tosiaan talossa on aika paljon tavaraa valmiina.

Markkinointi
Linna Barilla on tietyt kanavat joissa kerromme tapahtumistamme, mutta päävastuu markkinoinnista on artistilla itsellään. Käytännössä kaikki perustuu esiintyjän tuottamaan Facebook- tapahtumaan josta kopioimme ja jota jaamme tahoillamme.

Tapahtuu seuraavasti:
- Artisti tekee tai teettää Facebook-tapahtuman vähintään 14-21 vrk ennen keikkaa. Tämä on tärkeää, edellisenä päivänä aloitettu markkinointi ei tavoita käytännössä ketään. Huom! Tee tapahtuma/event, pelkkä julkaisu ei riitä!!!!
- Linna Bar liitetään tapahtuman rinnakkaisjärjestäjäksi, jolloin tapahtuma tulee näkyviin myös baarin tapahtumalistauksessa. Tässä kohtaa pingatkaa meitä lähettämällä sähköposti info@linnabar.fi, otsikoksi EVENT ja tapahtuman pvm, niin varmistetaan että asiat näkyy siellä missä pitää.

Tämän jälkeen laitamme muutaman päivän sisällä tapahtuman omiin kanaviimme kopsaamalla kuvat ja tiedot ao. FB-tapahtumasta, ja levitämme kaikki ilosanomaa tahoillamme. That's it. Jeesataan jos ei onnistu, mutta tehdään se ajoissa!
Äänet ja soundcheck
Kaikissa tapauksissa keikalle tulee olla sovittuna äänimies; se voi hyvin olla yhtyeen jäsen, mutta pitää olla etukäteen tiedossa kuka tekee. Yhtye hoitaa asian pääsääntöisesti itse, mutta tapauskohtaisesti Linna Bar voi auttaa. Mikäli äänimies tulee meiltä, VARMISTAKAA että teillä on toimivat yhteystiedot ja kommunikoikaa ETUKÄTEEN ao. henkilön kanssa aikatauluista ja tarpeista. Nimim. 'kokemusta on', ei ole kivaa tulla limusiinilla keikalle ja huomata että ääniä ei ole. Käy glamourille. 

Mikäli asiasta ei ole etukäteen sovittu, baarista ei siis oletusarvoisesti löydy äänitekniikkaan vihkiytynyttä henkilökuntaa, joka osaisi esim. yhtään mitään aiheeseen liittyvää. Samaan hengenvetoon voisi mainita, että ennalta sovitustikin äänitekniikastamme huolehtii ns. naapurit ja kylänmiehet talkoilla ja mahdollinen ammattimaisuus on puhdasta sattumaa. HUOM! Äänimies ei ole roudari, hän on äänimies.

Linnassa on nykyaikainen langattomasti padilla ohjattava mikseri (Soundcraft UI 16), jos sellainen ei ole äänimiehelle entuudestaan tuttu, on mahdollista ja suositeltavaa tulla tutustumaan laitteisiin etukäteen, niin ei tarvitse sitten yleisön paineessa yrittää miettiä miten monitoroinnin saisi toimimaan ja missä ihmeessä dilsa luuraa. Sovittaessa joku on paikalla näyttämässä paikalliset erikoisuudet (mistä virrat katossa oleviin kajareihin jne.) ja ohjaamassa äänimiehen polun alkuun. Itse mikseri on varsin intuitiivinen, pystyvä ja selkeä, kunhan pääsee liikkeelle.

Itse keikalla, homma alkaa soittokamojen ja äänentoiston kasauksella - Linna Bar on pieni baari, eikä esiintymislava ole jatkuvasti valmiudessa kamoineen, vaan normaalisti asiakaspaikkoina. Lavakartta ja kanavalista etukäteen ovat tervetulleita, mutta ilmankin pärjää, kunhan aikaa varataan tarpeeksi.

Kamojen kasaamisen jälkeen seuraava vaihe on kaikkien äänilähteiden ja kytkentöjen tarkastaminen, siinä kohtaa vaaditaan esiintyjiltä kärsivällisyyttä ja äänimiehen ohjeiden kuuntelemista. Näin saadaan järjestelmällisesti varmistettua, että kaikki toimii ja kuuluu. Sitten pikaisella soundcheckillä haetaan järkevä perusbalanssi, ja vasta sitten maustetaan ja hifistellään, jos sille on intoa, aikaa tahi tarvetta. 

Koska rakentelu ja soundcheck tehdään yleensä baarin ollessa jo auki ja alkuillan asiakkaat jo nautiskelevat ensimm... no, lonkeroaan, pidetään soundcheckit napakkana ja lyhyenä, 15-20 minuuttia pitäisi riittää. Pienessä tilassa PA:n vaikutus kokonaissoundiin on joka tapauksessa rajallinen, joten loputtomasti ei kannata hieroa, pääasia, että olennainen välittyy eikä mikään ole erityisesti pielessä.

Kasauksen ja soundcheckin aikataulut on hyvä sopia selvästi etukäteen ja varmistaa, että kaikki ovat oikeaan aikaan paikalla. Kaikella pyritään kuitenkin hyvään, lungiin ja yleisöllekin nautittavaan keikkailtaan. Vastuu sopimisesta on viime kädessä esiintyjällä, ihan sillä, että se on se teidän keikka mikä menee pieleen jos joku menee. Kaikki menee hyvin kunhan asioista sovitaan etukäteen eikä ole liian kiire!

Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy