‘Ik lach, ik huil, ik denk, ik schuil’
Inschrijven: hieronder kan je inschrijven voor de voordracht van PROF DR SARA BAL
Datum en uur: woensdag 27 februari om 20.00u
locatie: Heilig - Drievuldigheidscollege, Leuven
Ingang: Parijsstraat tegenover Minderbroederstraat
Prijs: €3

Hoe help je jongeren voor wie leven te zwaar wordt?
Komen zelfmoordgedachten bij tieners vaak voor? Hoe kan je als ouder of leerkracht signalen herkennen? Wat doe je als je merkt dat een vriend of vriendin bij momenten wel heel diep zit? Kan je daarover zomaar een gesprek aangaan of is er een betere aanpak?
Vlaanderen doet het slecht als het op aantal zelfdodingen aankomt. Bij jongeren tussen 15 en 24 jaar is suïcide de belangrijkste doodsoorzaak na verkeersongevallen. Suïcidaal gedrag is een complex probleem met beïnvloedende biologische, sociale en psychiatrische risicofactoren.
Het vroegtijdig proberen (h)erkennen van suïcidaal gedrag bij jongeren is een belangrijke eerste stap in het geven van hulp. Binnen deze voordracht bespreekt Prof. Dr. Sarah Bal de verschillende risicofactoren die een rol spelen bij suïcidaal gedrag bij tieners. Op basis hiervan geeft ze concrete tips over hoe we als familie, vriend(in), leerkracht,… met jongeren die te maken hebben met deze problematiek kunnen omgaan en hoe we ze kunnen helpen. De lezing wordt geïllustreerd met voorbeelden uit haar eigen praktijk en er wordt voldoende ruimte gelaten voor het stellen van vragen.

Email address *
NAAM *
Your answer
AANTAL DEELNEMERS *
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Gezinsbondgewestleuven.org. Report Abuse - Terms of Service