Mit érdemes átgondolnia mielőtt lakberendezőt fogad?
2017
Email address *
Erdélyi Krisztina vezető tervező belsőépítészeti és lakberendezési kérdéssora, mely segít összeszedni gondolatait.
Töltse ki a munkafüzetet, majd kattintson a KÜLDÉS gombra.
Válaszait elküldjük Önnek, a fent megadott e-mail címre.
Ön neve: *
Your answer
Az Ön telefonszáma:
Your answer
1. Mit tervezünk?
2. Milyen környezetben van a tervezendő terület?
3. Tetszik-e a meglévő környezet, alkalmazkodjunk-e hozzá? Vagy szakadjunk el tőle? Lehet a belső teljesen más, mint a külső?
4. Kinek tervezzük?
5. Mi a tervezendő tér célja? Mit várunk tőle? (pl.: otthonos, nyugodt tér legyen, vagy inkább figyelemfelkeltő, színes, mozgalmas?)
Your answer
6. Üzlet, vagy kiállítási stand esetében, ki lesz a célközönség? Milyen üzenete legyen a kialakítandó térnek? Mit sugalljon a potenciális ügyfelek felé? (pl.: Megbízhatóságot, állandó magas minőséget, vagy fiatalos, friss, újító képességet?)
Your answer
7. Mennyi időre tervezünk (hány év)? Rövid távra tervezünk, pl. kiállításra? Vagy hosszú távra? Ez befolyásolja a termékválasztást, a bútorok és beépítendő felületek kiválasztását.
8. Hosszú távú tervezésnél, mennyi idő múlva tervezzük felújítani? Ez a felújítás „tisztasági festést jelent”, vagy teljes átalakítást?
9. Milyen típusú enteriőrök tetszenek Önnek, mit szeret bennük, mit nem? Itt jó, ha összegyűjt néhány képet, linket - újság, internet - ami alapján meghatározzuk a leendő tér stílusát.
Your answer
10. Milyen stílusú tárgyak tetszenek Önnek? Mik nem?
Your answer
11. Szereti-e az állandóságot, vagy időnként változtatna az interieur hangulatán? Pl. évszakonként, ünnepek alkalmával, ha megunja, akciók alkalmával, stb.
Your answer
12. Milyen színeket, anyagokat szeret, melyeket nem?
Your answer
13. Meglévő tér esetén mi az, amin változtatni szeretne, ami nem tetszik a jelenlegi kialakításban?
Your answer
14. Mi az, amire a mostani kialakításban nincs megoldás?
Your answer
15. Kiknek készül? Kik, mire, és hányan fogják használni a tereket?
Your answer
16. Nekik mik az elvárásaik a terekkel kapcsolatban, van-e valamilyen különleges kívánság?
Your answer
17. Az ő igényeik hosszú távon, várhatóan változni fognak-e? Ha igen feltételezhetően milyen irányban? Pl.: Vannak-e gyerek? Fiúk, lányok? Hány évesek? Milyen a habitusuk? Pörgősek, vagy nyugodtak? Szeretné-e ezt, a tervezés eszközeivel befolyásolni?
Your answer
18. Vannak-e tárgyak, amikhez ragaszkodik? Anyagi, vagy érzelmi okokból - családi ereklyék, kanapék, komódok, TV… bármi. Ha anyagi okból, akkor tervezi-e a közeli, vagy távolabbi jövőben a cseréjét? Ha érzelmi okból ragaszkodik hozzá, akkor az adott tárgy kerüljön kiemelésre, vagy inkább legyen a személyes térbe helyezve?
Your answer
19. Ki mikor használ egy helyiséget? Egyszerre hányan használják? Pl.: Egy otthon tervezésénél - gyerekes család esetén, ki, hol tartózkodik általában? Hol tanulnak a gyerekek? Hol zajlik a családi élet? Közös tevékenységet végeznek-e, vagy mindenki külön-külön foglalja el magát?
Your answer
20. Otthon esetében jellemző-e, hogy sok vendéget fogadnak? Ha igen, ez milyen gyakorisággal történik? Ez kb. hány főt jelent? Ezek családi vacsorák, vagy inkább beszélgetések, vagy mindkettő?
Your answer
21. Milyenek a TV-nézési-, olvasási-, zenehallgatási szokásaik? Ki mikor és mennyi időt szán ezekre? Ezeket közösen, vagy magányosan teszik?
Your answer
22. Mik a konyha – étkező használati szokások? Sokat főznek, vagy csak inkább ételmelegítésre használják? Milyen konyhagépekre lesz szüksége?
Your answer
23. A fürdőszobát hányan fogják egyszerre használni? A jelenlegi kialakításban megoldható-e ez? Zuhanyozni szeret, vagy inkább kádban ellazulni? Vagy mindkettő?
Your answer
24. Kinek mi a hobbija? Az befolyásolja-e a berendezést? Milyen térigénnyel jár? Milyen gyakran jut rá ideje?
Your answer
25. Hol tartózkodik legszívesebben a lakásban?
Your answer
26. Szeret-e lustálkodni, netán sokáig aludni? Tudja-e ezt most zavartalanul tenni? Vagy inkább korán kelő, aki reggel aktív?
27. Mennyi tároló helyre van szüksége? (könyv, ruha, játék, barkács eszköz, stb.) Ez a tároló szükséglet időben hogyan változik? Sokasodik, vagy csökken?
Your answer
28. Van-e valamilyen más különleges szokása, tárgya, házi kedvence, ami befolyásolhatja a tervezést?
Your answer
29. Mekkora anyagi ráfordítást szán a megvalósításra? Ez meghatározó szempont, mind az anyag, mind a bútorválasztáskor.
Your answer
30. Mi a legszükségesebb megoldandó probléma, ha a rendelkezésre álló anyagi forrás a jelenlegi tudásunk szerint vélhetőleg nem lesz elég a teljes projekt megvalósítására?
Your answer
31. Egyéb tervezéssel kapcsolatos információ:
Your answer
Kedves Érdeklődő!
Szeretne személyesen is találkozni velem? Egy konzultáció keretében lehetősége van erre.
A konzultáción átbeszéljük igényeit, tervezéssel kapcsolatos kérdéseit és dilemmáit. Körvonalazom, milyen megoldási lehetőségeket látok, milyen kiaknázatlan lehetőségeket rejt otthona.

Most lehetősége van ezen első tervezői konzultációt 20.000 Ft kedvezménnyel, azaz

bruttó 50.000 Ft helyett,
bruttó 30.000 Ft-ért
igénybe venni.

Ezen kedvezmény igénybevételéhez csupán annyit kell tennie, hogy a kitöltött munkafüzetet a KÜLDÉS gombra kattintva elküldi nekem. A munkafüzet beérkezése után e-mailben, vagy telefonon megkeresem Önt.

Amennyiben engem bíz meg otthona tervezésével, úgy ezen első, kifizetett konzultáció díját beszámítom a tervezési munka díjazásába, így utólag ingyenessé válik.

Üdvözlettel,

Erdélyi Krisztina
vezető tervező

A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Please complete the captcha before submitting the form.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms