Prijava za interaktivni trening "Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici"
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u saradnji sa organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava i forumZFD poziva mlade novinare i studente novinarstva iz svih delova Srbije, koji imaju između 18 i 30 godina, da se prijave na trodnevni, interaktivni onlajn trening "Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici" koji će se održati 27, 28. i 29. novembra na platformi Zoom.

Cilj ovog treninga je da mlade novinare upozna sa sudski utvrđenim činjenicama u vezi sa genocidom u Srebrenici, kao i procesom i izazovima tranzicione pravde u Srbiji. Novinari će imati priliku da uče o praksi izveštavanja o ratnim zločinima 25 godina nakon genocida u Srebrenici, kao i da se spoznaju značaj umetnosti kao alata za mirovni aktivizam i suočavanje sa prošlošću.

Trening podrazumeva i rad na kreiranju multimedijalnih sadržaja u vezi sa izazovima tranzicione pravde i suočavanja s prošlošću u Srbiji, koji će biti plasirani u medijima i na društvenim mrežama.

Rok za prijave je 23. novembar.

Kontakt:

Divna Prusac
divnapru@gmail.com
Ime i prezime *
Datum rođenja *
MM
/
DD
/
YYYY
Fakultet: *
Radim/volontiram u: *
Broj telefona: *
E-mail adresa: *
Smatraš li da se u Srebrenici desio genocid? *
Da li si imao/la priliku da čitaš ili gledaš medijski sadržaj u vezi sa genocidom u Srebrenici? Ako jesi, u kojim medijima? *
Motivacija za učešće na seminaru (do 100 reči) *
Dodatno pitanje ili komentar:
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy