Prijava na seminar "Mediji i činjenice o genocidu u Srebrenici" za mlade novinare i novinarke iz Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u saradnji sa partnerskim organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) i forumZFD Srbija poziva mlade novinare i novinarke i studente i studentkinje novinarstva iz Srbije, koji imaju između 18 i 30 godina, da se prijave na seminar “Mediji u službi istine o genocidu u Srebrenici” koji će se održati 13, 14. i 15. maja u Novom Sadu.

Učesnici će imati priliku da uče o praksi izveštavanja o ratnim zločinima gotovo 27 godina nakon genocida u Srebrenici, ali i usvoje znanje o izveštavanju u ratnim situacijama, u svetlu trenutne situacije u Ukrajini. Takođe, posebna pažnja biće posvećena upoznavanju novinara sa sudski utvrđenim činjenicama u vezi sa genocidom u Srebrenici, kao i procesu i izazovima tranzicione pravde u Srbiji.

Seminar će biti održan u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a troškovi prevoza, smeštaja i hrane biće pokriveni od strane organizatora.

Učešće podrazumeva i rad na kreiranju multimedijalnih sadržaja u vezi sa izazovima tranzicione pravde i suočavanja s prošlošću u Srbiji, koji će biti plasirani u medijima i na društvenim mrežama.

Zainteresovani se mogu prijaviti na seminar popunjavanjem formulara na ovom linku do 5. maja do 18 časova. Molimo sve zainteresovane da prijavu dostave na vreme.

Kontakt osoba:
Divna Prusac
divna.prusac@ndnv.org

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy