Obrazec za odziv na vabilo Načrtujmo skupaj zdravo mesto! (2. poziv)
Povabilo je namenjeno občini, ki želi s spremembami pogojev za hojo vplivati na javno zdravje v občini ter ima voljo in možnost takoj oblikovati lokalno skupino predstavnikov različnih ciljnih skupin ter sodelovati z ekipo programa Aktivno v šolo in zdravo mesto v procesu priprave lokalnega načrta hodljivosti.

Prijave zbiramo do 27. januarja 2021 (PODALJŠAN ROK).
Več o pozivu si lahko preberete na https://www.aktivnovsolo.si/nacrtujmo-skupaj-zdravo-mesto/
1. Podatki prijavitelja
Občina: *
Kontaktna oseba: *
Elektronski naslov: *
Telefon: *
2. Motivacijsko sporočilo
Kratko in kar se da stvarno opišite razloge, zaradi katerih si želite sodelovanja v programu Aktivno v šolo in zdravo mesto (v pomoč spodaj prilagamo seznam podpornih vprašanj). *
Vprašanja, ki vam lahko koristijo pri pisanju motivacijskega sporočila.
Kakšna je socialna in demografska slika vaše občine?

Kakšna je ocena zdravja v vaši občini in kako se kot občina spopadate s ključnimi izzivi? Kako že pomagate ranljivim skupinam?
Ali občina sodeluje z zdravstvenim domom pri načrtovanju preventivnih aktivnosti?

Ali na področju občine deluje Center za krepitev zdravja?

Ali je občina članica Slovenske mreže Zdravih mest? Če ja, kaj so po vaši oceni prednosti članstva in katere vsebine je občina že razvila v tem okviru?

Ali je občina vključena v program Občina po meri invalidov? Če ja, od kdaj in katere so tri ključne koristi sodelovanja za vašo občino?

Ali je občina vključena v Slovensko mrežo starosti prijaznih mest in občin? Če ja, od kdaj in katere koristi imajo od tega sodelovanja vaša občina in občani?

Ali v vaši občini deluje Šola zdravja? Če je, od kdaj in koliko skupin je aktivnih.

Ali so vaše šole vključene v program Zdrava šola? Če ja, od kdaj in kakšne koristi imajo otroci od tega.

Ali spremljate način prihoda otrok v šolo? Če ja, koliko otrok prihaja v šolo redno aktivno?

Ali katera vaša osnovna šola že izvaja Pešbus in Bicivlak? Če ja, kako pogosto, kdo spremlja otroke na poti in koliko otrok prihaja v šolo na ta način, ali so trase in postaje stalne, ali so trase usklajene z načrtom šolskih poti in kje so objavljene?

Ali pri načrtovanju šolskih poti sodelujejo učenci in kako?

Kako upoštevate podatke o razmerah na šolskih poteh? npr. za organizacijo šolskih prevozov, za izvedbo tehničnih ukrepov na prometni infrastrukturi, za izvedbo mehkih ukrepov kot so organizacija smeri vožnje, zaustavljanja vozil pred šolo in odlaganja otrok, parkiranja ipd?

Ali ima občina izdelano celostno prometno strategijo - CPS? Če ja, opišite kakšno vlogo ima v vaši strategiji hoja in katere ukrepe na področju hoje vaša CPS predvideva.

Ali je vaša občina že podpisala Mednarodno listino za hojo?

Ali imate v občini organiziran javni potniški promet ali drugo obliko organiziranega skupnega prevoza oziroma sopotništva?
Hvala za sodelovanje!
Program Aktivno v šolo in zdravo mesto je del prizadevanj IPoP - Inštituta za politike prostora za spodbujanje hoje kot aktivne oblike mobilnosti ter ustvarjanja zdravega bivalnega okolja. Pri izvajanju programa sodeluje CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

www.aktivnovsolo.si
Z oddajo tega obrazca prostovoljno privolim, da lahko IPoP – Inštitut za politike prostora osebne podatke (ime, priimek, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja izključno za pošiljanje novic, povabil na izobraževanja in dogodke ter informacij o programu Aktivno v šolo in zdravo mesto ter ostalih dobrih praksah. Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne na www.ipop.si in www.aktivnovsolo.si ali preko ipop@ipop.si in info@aktivnovsolo.si.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Inštitut za politike prostora. Report Abuse