32è PREMI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I CULTURAL VOTACIÓ TANCADA!!!!
Llegiu la informació sobre cada candidat i a continuació voteu el qui creieu que reuneixi més mèrits
Email address *
Candidats al premi personal
Isabel Oliva i Prat (Girona, 1924)
Mestra i poeta sota el pseudònim d'Abelaïs. Isabel va néixer al barri antic de la ciutat. Als 5 anys queda orfe de pare i a conseqüència la família viu una situació difícil econòmicament. Als deu anys ingressa a l'institut de segon ensenyament per cursar el batxillerat. Entremig viu la Guerra Civil Espanyola i les seves conseqüències tràgiques. Renuncia a la carrera universitària de filosofia i lletres per problemes econòmics i cursa magisteri i estudis de piano a Girona. Exerceix de mestre amb propietat des dels dinou anys a Espolla. Treballà de mestra fins a l'any 1990, que es jubila als 65 anys. A partir d'aquest moment i fins a l'actualitat, es dedica totalment a les lletres, la seva gran vocació. Escriu poesia i li publiquen diversos llibres premiats arreu de Catalunya. Ha estat una gran defensora de la llengua i cultura catalana.

Núria Picas i Albets (Manresa, 1976)
És una corredora de muntanya catalana. Ha guanyat desenes de les curses de muntanya més destacades. Viu a Berga i entrena per les muntanyes dels voltants del Berguedà. Després d'acumular resultats destacats amb la selecció catalana de curses de muntanya, des de l'any 2012 és membre del Buff pro team de curses de muntanya, i des de l'any 2014 és col•laboradora de Leksport. S’ha destacat per fer present sempre arreu del món Catalunya i el català; tot i les pressions rebudes, sempre s’ha mantingut fidel a la seva llengua i el seu país.

Marta Alsina i Conesa (Girona, )
Advocada especialista en Responsabilitat civil i dret privat. Marta Alsina sempre ha vetllat per garantir l’ús del català en tots els escrits que s’adrecen a l’administració i als jutjats per tots els clients que volen fer-ho en la seva llengua pròpia , amb un bon nivell de llenguatge jurídic i de qualitat. Va ser vicepresidenta de la Sindicatura Electoral (la junta electoral creada per al referèndum de l’1 d’octubre), i amb la seva companya Montserrat Vinyets, van denunciar la jutge Ana María Caballero Muñoz, per demanar-los en el curs d’un judici que li parlessin en castellà perquè no entenia bé el català parlat. La jutge va ser castigada amb dues sancions disciplinàries.

Núria Feliu i Mestres (Barcelona, 1941)
Cantant i actriu. Va néixer el 1941 al barri de Sants, de Barcelona, fet que porta com un honor. Els seus primers passos en el món artístic varen ser com a actriu. Debutà com a cantant el 1965 i ha destacat pels seus discs de cançons populars catalanes, boleros i cuplets. Així mateix ha popularitzat estàndards nord-americans, del country i del jazz, destacant especialment la seva col•laboració amb el pianista Tete Montoliu, portant l'idioma català per primer cop a alguns d'aquests estils musicals. També ha cantat cançons de cinema en català. Ha rebut nombrosos guardons com a reconeixement a la tasca de defensa de la llengua i la cultura catalanes.

Escolliu el nom d'un candidat *
Candidats al premi d'entitats o empreses
Fira del Conte de Medinyà (http://www.firadelconte.cat)

Neix l’any 2010 arran de la idea sorgida d’un veí del poble que llegint un “dominical” de la Vanguardia on s’havia publicat un reportatge en honor al bicentenari del naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen. Era l’excusa perfecte per retre-li homenatge i al mateix temps donar a conèixer les potencialitats turístiques i culturals de la població (i aquesta zona del gironès). Es va idear una fira inèdita, engrescadora i amb el conte coma protagonista. La 9a Fira del Conte de Medinyà enguany serà el dia 19 de maig.

Edicions Sidillà (https://www.edicionssidilla.cat/)

Neix a finals del 2010 després que les persones que en formen part i l’han fundada, Xavier Cortadellas i Judit Pujadó hagin fet durant anys de novel•listes, de periodistes de publicacions diàries o periòdiques, i hagin estat sobretot lectors. Comencen amb il•lusió i experiència, sabent que les editorials petites han fet un gran paper en el món dels llibres i de la nostra cultura. Tenen la voluntat de ser una editorial catalana independent i de qualitat, oberta al món i moderna, al servei dels lectors, dels escriptors i del país i de la literatura.

Cor de carxofa (http://www.cordecarxofa.cat/)

És una associació de foment del glosat, que té com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical, que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En el seu web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.

Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) (http://www.fcec.cat/)

És una entitat que té per finalitat essencial impulsar i coordinar les activitats corals de les entitats federades; i per objectiu complementari l'assessorament i l'orientació a les agrupacions adherides, i la promoció de noves entitats corals. La FCEC fou constituïda a Manresa, el dia 5 de juny de 1982, és membre -com a moviment nacional- de la Federació Europea de Joves Corals (EUROPA CANTAT) i de la Federació Internacional per a la Música Coral (IFCM). Actualment hi ha més de 450 entitats corals federades a la FCEC.

Escolliu el nom d'un candidat *
DADES IMPRESCINDIBLES PERQUÈ EL JURAT VERIFIQUI LA VALIDESA DEL VOSTRE VOT
(Després del lliurament dels premis eliminarem les dades)
Nom *
Cognoms
Població i Codi postal
Sou socis de l'ADAC *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service