Pengurusan Artikel Mendeley & Format Tesis Ms Word

Tarikh ›› __________________
Masa ›› 8:30am – 2:00pm
Tempat ›› MPWS Training Centre # map
Penceramah ›› Encik Shuhairy Norhisham
Medium ›› Bahasa Malaysia
Fees: RM 53
Pengenalan
Bengkel ini direka untuk menekankan penggunaan utiliti penting dalam Microsoft perkataan untuk mempercepatkan penulisan tesis. Beberapa tips untuk mempercepatkan mencari sambungan daripada kandungan dalam tesis akan diserlahkan. Tesis kemahiran asas akan memastikan tesis yang ditulis dalam bentuk yang disyorkan oleh peraturan universiti.
Jadual Perjalanan
» Memasukkan pengepala pengaki dan halaman penomboran
» Menggunakan "Section Breaks"
» Menggunakan "Styles"
» Membina jadual dan menggunakan "insert caption and cross-reference"
» "Generating Table of Contents and Inserting Table of Figures"
KENAPA PERLU BELAJAR ?
» Terlepas beberapa fungsi dalam Mendeley
» Tidak dapat menggunakan perisian Mendeley dengan betul
» Tidak dapat catch-up semasa dalam Kelas
» Mudah belajar tapi ketinggalan
Kebaikan Bengkel
» Pengajar akan mengajar sampai peserta faham
» Pelatih berpengalaman menggunakan perisian Mendeley
» Dapat menggunakan perisian Mendeley dengan betul
» Dapat menyiapkan tesis mengikut waktu yang ditetapkan
» "Hand-on" dalam kumpulan yang kecil
» Kumpulan yang efektif
» Pelajar lebih fokus
» Fokus kepada individu
Siapa Perlu Hadir
» Khas untuk bekas peserta Bengkel Sehari Penulisan Tesis Pantas & Pengurusan Artikel Mendeley
» Pelajar yang menggunakan perisian Mendeley
» Pensyarah
Speaker Profile
Encik Shuhairy Norhisham diberikan Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) dalam bidang Kejuruteraan Awam daripada Universiti Tenaga Nasional (2008) dan dianugerahkan Ijazah Sarjana dalam bidang Kejuruteraan Lebuh Raya dan Pengangkutan pada tahun 2010 daripada Universiti Putra Malaysia.

Beliau sekarang berkhidmat dengan Universiti Tenaga Nasional sebagai pensyarah sejak tahun 2010 setelah menjadi tutor selama 3 tahun. Beliau sentiasa terlibat dengan penyelidikan berkaitan pengangkutan seperti pengangkutan awam, pengurusan kemudahan tempat letak kenderaan, dan pengangkutan hijau.

Selain merupakan salah seorang penerima Universiti Tenaga Nasional Postgraduate Scholarship pada tahun 2009 untuk pengajian sarjana, beliau juga menerima anugerah sebagai Best Graduate Member IEM G&S YES (2008) dan Best Committee Member IEM G&S YES (2009) daripada Institut Jurutera Malaysia (IEM). Beliau juga pernah dianugerahkan sebagai pensyarah terbaik dalam Pembangunan Pelajar (2011).

Antara pencapaian pertandingan akademik beliau adalah pingat gangsa PECIPTA 2007 (S2MAX – Sustainable Stormwater Management Expert System) , pingat perak ITEX 2007 (MyBMPs: Malaysian Best Stormwater Management Practises) dan pingat emas INDEC 2007 (Permeable Concrete for Walkway Usage).

Selain terlibat dengan IEM Young Engineers Section (IEM YES), beliau juga terlibat dengan jawatankuasa kecil IEM Membership Drive, jawatankuasa Qualification and Admission, jawatankuasa IEM Information and Publication, jawatankuasa IEM Activities dan jawatankuasa IEM Highway and Transportation Engineering Technical Division. Beliau juga merupakan ahli jawatankuasa Transportation Science Society Malaysia.

Beliau telah dikenali di peringkat Asia Tenggara sebagai setiausaha untuk Executive Committee of the ASEAN Engineers Register 2010/2012 dan ahli jawatankuasa bagi Young Engineers ASEAN Federation of Engineering Organization (YEAFEO) 2010/2012. Pada masa ini, beliau telah berdaftar sebagai Associated ASEAN Engineers (AAE) dan menjadi antara jurutera perintis muda menerima AAE di peringkat Asia Tenggara.

Encik Shuhairy terlibat sebagai sukarelawan di Institut Jurutera Malaysia. Beliau pernah menjadi pengerusi untuk Graduate and Students – Young Engineers Section, Institut Jurutera Malaysia (2010/2012).

Pernah menganjurkan hampir 48 seminar dan bengkel semasa bersama Young Engineers Section, Institut Jurutera Malaysia. Kini aktif membantu Malaysian Postgraduate Workshop Series dalam menasihati penganjuran bengkel dan seminar. Dianggarkan penganjuran Malaysian Postgraduate Workshop Series sudah mencecah sehingga 200 seminar dan bengkel serta telah membantu lebih 6000 pelajar pascasiswazah Malaysia.

Aktif bersukan seperti ragbi dan olahraga pada zaman persekolahan dan sukakan aktiviti pertandingan menjadikan beliau seorang yang bersungguh-sungguh dalam sesuatu pertandingan. Pernah membimbing pasukan olahraga dan kontijen sukan di UNITEN yang pencapaiannya tercorot sebelumnya menjadi juara 5 tahun berturut-turut (2008-2012). Juga membawa pasukan UNITEN memenangi pertandingan teknikal seperti Bridge Model Competition, Malaysian Structural Steel Association Competition, Concrete Canoe Competition dan Build & Break Competition.

Berpengalaman bersama pengurusan jabatan menjalankan temuduga untuk pensyarah baru untuk Jabatan Kejuruteraan Awam , UNITEN semasa dipertanggungjawabkan memegang portfolio Ketua Unit, Kebajikan Staf dan Pelajar.

Beliau kini sedang menjalankan pengajian di peringkat PhD di IPTA tempatan.

contact us
WhatsApp: https://wa.me/60127273420
Office: 03-8912 7212
Fax: 03-8912 7212
Email: admin@postgraduateworkshop.com
Registration Fees
RM 53
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service