Wiskunde Quiz 5de - 6de Lager
PANGEA-FINALE 5-6 LAGER:
1. In een loopwedstrijd eindigt Pierre voor Paul. Paul eindigt voor Léo en Tom. Marc eindigt eerder dan Tom, maar later dan Léo. Léo is niet de eerste. In welke volgorde komen ze aan?
3 points
2. Een slak kruipt langzaam omhoog vanuit een gat van 10 meter. Hij begint op de bodem. Overdag kruipt hij drie meter omhoog. Elke nacht schuift hij 1 meter achteruit. Hoeveel dagen heeft de slak nodig om uit het gat te klimmen?
3 points
3. Een getal wordt vermenigvuldigd met 7. Bij het product voegt men 3 toe. Dit resultaat vermenigvuldigt men met 2. Als laatste stap, trekt men hiervan het eerste product af. Wat is het resultaat als het getal 11 is? (Product = het resultaat van een vermenigvuldiging)
4 points
4. Door welk nummer moet « α » vervangen worden ? α+α+ 8=α+α+α+α+α+α
4 points
5. Twee sneltreinen vertrekken naar Parijs uit twee verschillende stations. De eerste vertrekt vanuit Brussel om 8 u. 10. Om 9 u. 20 heeft hij de helft van de afstand afgelegd. De tweede trein vertrekt vanuit Luik om 7 u. 10. Om 8 u. 50 heeft hij de helft van de afstand afgelegd. Op welke tijdstippen bereiken beide treinen Parijs?
4 points
6. Als je elke ribbe van een kubus verdubbelt, wat is dan het nieuwe volume van de kubus ?
5 points
7. Welke figuren zijn gelijk qua oppervlakte van de gearceerde delen gelijk?
5 points
Captionless Image
8. Nina heeft vier rechthoeken van dezelfde grootte, zoals op de figuur hieronder. De omtrek van de buitenkant van het vierkant is 90 cm. Wat is de omtrek van het binnenste vierkant. Je weet dat de lengte van elke vierhoek drie keer zo groot is als de breedte van die driehoek.
5 points
Captionless Image
9. Met de cijfers 0,1,2, … , 7,8 maak je getallen van 3 cijfers waarvan de cijfers verschillend zijn. Je maakt die getallen zodat de som van alle getallen zo groot mogelijk is. Wat is die som?
5 points
10. De weegschalen hieronder zijn allemaal in evenwicht. Wat staat op de rechterschaal van de laatste weegschaal?
5 points
Captionless Image
Blijf op de hoogte van onze activiteiten: vul je e-mailadres in.
0 points
Your answer
Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd. http://nl.fedactio.be/p/privacybeleid.html *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Fedactio. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms