Fruitige voedselboscommunity's
Voedselbossen zijn ‘in’. Steeds meer mensen beseffen dat manier waarop we voedsel produceren een substantiële rol speelt in de aanpak van de klimaatcrisis. Burgers ondernemen actie door opnieuw zelf en/of samen voedsel te produceren. Een voedselbos is zo'n vorm van duurzame landbouw die samenwerkt met de natuur.

In 2023 zal er in Rummen (Biesembos in Geetbets) en Schaffen (Oosterlindeveld Diest) een terrein in handen gegeven worden van een groep burgers die er samen een voedselbos zal ontwerpen, aanplanten en beheren. Met gebundelde krachten, complementaire kennis, aanvullende workshops, ontmoeting en proeverijen worden de terreinen vormgegeven.

Samen...dat betekent je buren leren kennen, leren van elkaar, verschillen van mening, creatief zijn, genieten van de natuur, talenten inzetten, afspraken maken, ... en samen bouwen aan een plek van iedereen.

Kriebelt het al? Ben je nieuwsgierig? Laat je contactgegevens hieronder achter en mis de start niet.

PS: In 2022 hebben we met succes een voedselbosgroep ondersteund in Vissenaken (Tienen) en Scherpenheuvel-Zichem. Deze groepen gaan de komende jaren zelf hun werking verder uitbouwen. Wil je er graag bij aansluiten, laat het ons weten en we brengen je in contact.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Naam *
Gemeente *
E-mail *
Telefoonnummer *
Wil graag meewerken aan het voedselbos in
Opmerkingen of vragen
Een project van Velt, Natuurpunt CVN, Regionaal Landschap Zuid Hageland, Commonslab en Avansa Oost-Brabant dankzij LEADER+ Hageland
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy