Kreativnost na delovnem mestu
Kreativnost je neposredno povezana z inovacijami in njej se gre zahvaliti za nastanek novih, edinstvenih produktov, procesov ali intelektualne lastnine. Za podjetja, ki si želijo ostati korak pred drugimi, je kreativnost ključnega pomena. Ta delavnica vam bo dala ključno znanje o kreativnosti in kako jo lahko vzpostavljamo na delovnem mestu. Naš cilj bo odkrivanje poti do originalih idej, ki so rezultat kreativnega dela, izstopanja iz okvirov običajnega in urjenja naše ustvarjalne mišice.

Popoldne bomo preživeli aktivno in ustvarjalno tako, da se bomo najprej naučili ogrevati, odkrivati in pokazati svojo kreativnost. Spoznali bomo psihološke vidike kreativnega dela, motivacije in zanosa. Preizkušali se bomo v individualnih kreativnih nalogah in se učili ‘design thinking’ pristopa. Ne bomo pozabili niti na skupinske dejavnike kreativnosti, saj pogosto sodelujemo in so-ustvarjamo naše delo s kolegi ter sodelavci. Končno je naša ustvarjalnost odvisna tudi od okolja in načina dela naše organizacije, podjetja… Kako sem lahko bolj kreativen, kreativna? Kako lahko vplivam na inovativnost organizacije? Kako lahko presežem svoj ustaljeni način dela? Odgovore bomo skupaj poiskali v teoriji in dobrih praksah. Vabljeni!


Delavnico bosta vodili Alenka Potočnik iz Zavoda ImpACT in Maja Matić, profesionalna skladateljica.

Alenka je psihologinja, trenerka mehkih veščin in javnega nastopanja. Od leta 2011 jo neizmerno navdušuje ustvarjanje in raziskovanje v okolju, kjer lahko preizkušamo svoje sposobnosti, izražamo svoje ideje in razvijamo veščine. Tako okolje ustvarja kot trenerka in nenehno preizkuša svoje kreativne potenciale. Najprej je to počela pri Društvu študentov psihologije Slovenije, nato še pri zvezi Komisp, zdaj pri Movitu, nacionalni agenciji Erasmus+. Kot koordinatorka trenerjev pri DŠPS je skrbela za njihov razvoj in organizacijo izobraževalnih dogodkov. Ob tem je pripravljala in vodila treninge iz področja mehkih veščin z namenom preventivne krepitve duševnega zdravja med študenti.
Posebej rada ima komunikacijo, skupinsko delo in dinamiko, kar z mladimi krepi kot soustanoviteljica zavoda ImpACT.

Maja Matić je glasbenica, skladateljica in izkušena glasbena pedagoginja, ki predava didaktiko kompozicije in ustvarjalno glasbeno pedagogiko na akademiji CODARTS v Rotterdamu. Za svoje kompozicije je prejela že več nagrad, izvedene so pa bile že tako doma kot v različnih evropskih državah. Kompleksni procesi ustvarjalnega razmišljanja so ji prvič vzbudili večjo pozornost tekom študija kompozicije na Nizozemskem, in takrat se je tudi začela poglobljeno z njimi ukvarjati. Danes se poleg glasbene kompozicije še naprej ukvarja z raziskovanjem ustvarjalnega procesa in razvija lastno metodo za poučevanje (coaching) ustvarjalnega razmišljanja, ki se lahko uporablja tako v pedagogiki kot pri coachingu za inovacije.

Kaj: Kreativnost na delovnem mestu
Kdo predava: Alenka Potočnik in Maja Matić
Kdaj: sreda, 26. oktober 2016, od 17.00 do 20.30
Kje: Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI), Vojkova 63, Ljubljana, drugo nadstropje, predavalnica
Kontakt: nika@eventnika.si


Za dogodek je potrebna predhodna prijava preko spodnjega obrazca, saj je število udeležencev omejeno na 30.
Cena delavnice je 50€ na osebo.
Po prijavi na spodnjem obrazcu boste videli podatke za nakazilo. Vstopnino je potrebno plačati v 5 dneh od prijave, sicer se prijava razveljavi in se mesto ponudi drugi osebi. V petih dneh od prejema plačila boste prejeli potrdilo (na email) o sprejemu vaše prijave na delavnico.


Podatki za nakazilo:
Eventnika, Nika Močnik s.p.
Vojkova 63, 1000 Ljubljana
SI56 2900 0005 0691 669 (Unicredit d.d.)
Namen: Ime in priimek udeleženca
Sklic: 00 201611
Znesek: 50,00€


S prijavo na delavnice soglašate s tem, da vaš email dodamo na emailing listo podjetja Eventnika in vas obveščamo o nadaljnjih dogodkih.

Ime in priimek udeleženca *
Your answer
Email *
Your answer
Organizacija/podjetje/faks *
Your answer
Kje ste izvedeli za dogodek? *
Required
Zakaj se želite udeležiti delavnice? Kaj je vaš cilj, kaj bi se radi naučili na delavnici? *
Your answer
Podatki za izdajo računa *
FIZIČNE OSEBE: Vpišite vaše ime in priimek ter vaš naslov (ulico, št. in kraj). PRAVNE OSEBE: Vpišite naziv podjetja, uradni naslov (ulica, št. in kraj), davčno številko in ali ste zavezanci za DDV ali ne.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service