MIraGE: Интеграция на лица от трети страни на пазара на труда в ЕС - Проучване за работодатели
Проектът MIraGE, съфинансиран от Фондове миграция и сигурност на Европейския съюз, има за цел да повиши интеграцията на лица от трети страни на пазара на труда в страните на Европейския съюз. Проектът се изпълнява от 12 партньори: 9 граждански организации, 1 синдикат, 1 център за професионално образование и 1 обучителен център от 8 страни на ЕС: България, Румъния, Унгария, Кипър, Франция, Италия, Австрия и Швеция.

Настоящото проучване за работодатели е първата стъпка от изследване на добрите практики за интеграция на пазара на труда в ЕС на лица от трети страни. Проучването е за работодатели, които вече имат опит в назначаването на имигранти, както и за работодатели, които все още нямат такъв опит. То има за цел да идентифицира ефекта на националните политики и закони, свързани с интеграцията на лица от трети страни на пазара на труда в страните-членки на ЕС. Също така има за цел да очертае добри практики на оказване на подкрепа за ефективно интегриране на имигранти на работното място от самите работодатели.

Каним работодатели от всички сектори да вземат участие в проучването.

Терминология: Лица от трети страни (ЛТС) е често използван термин, който обозначава граждани на страни извън Европейския съюз.


Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service