Afsluiten torens
DUWO heeft besloten om torens 1,2,3 en torens A,B,C af te sluiten. Dit wil zeggen dat er schuifdeuren worden geplaatst als algemene toegang tot de torens. Deze schuifdeuren zijn alleen te openen met een salto-sleutel of door bewoners vanuit hun eenheid.

Hoewel de VBU zich, samen met de gemeente Amstelveen, de Politie en de Vrije Universiteit, al sinds 2017 hard heeft gemaakt voor het afsluiten van de torens, hebben wij onze sterke twijfels bij de wijze waarop dit gebeurt. Daarom vraagt de VBU om jouw mening.

In het plan van DUWO, zoals deze reeds aanbesteed is, krijgt elke eenheid één of meerdere centrale bellen in de gemeenschappelijke gang. Om aan kritiek van de VBU tegemoet te komen heeft DUWO besloten dat deze bel in volume instelbaar is en dat de toegangsdeur beneden in de flat ook te openen is zonder dat eerst aangebeld hoeft te worden.

Ben je geïnteresseerd in meer achtergrondinformatie over deze kwestie? De VBU heeft onlangs een ongevraagd advies geschreven aan DUWO over het afsluiten van de torens. Deze is te lezen op www.vbu.nl/adviezen

Waar woon je? *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service