Практикум "Моето раждане"
Движение и масаж по време на раждането
16 април 2020 от 14:30

Практикум "Моето раждане"
Защо "практикум"?

Защото е занятие с чисто практическа насоченост. Да, говорим за раждането, но основата са практическите упражнения на позите по време на раждането, на масажните техники за облекчаване на усещанията от контракциите, на релаксация с визуализация.

Защо "Моето раждане"?

Раждането е неповторимо, уникално изживяване за всяка жена и всяко бебе. Нашата цел е да помогнем на всяка една от вас да научи колкото се може повече за раждането, да осмисли процеса, да състави план на такова раждане, за каквото мечтае.

Практикум "Моето раждане" се състои от два модула:
- Движение и масаж по време на раждането -
Говорим за поведението на майката по време на раждането, за ролята на партньора, показваме основни масажни прийоми за облекчаване на усещанията от контракциите, упражняваме различни пози, които може да се заемат по време на раждането, говорим за плана на раждане и как да го съставим.

- Дишане и релаксация по време на раждането -
Правилното дишане е един от най-ефективните и безопасни начини за облекчаване на естественото раждане. Облекчава усещанията от контракциите, снабдява с кислород организма на бебето и като цяло подпомага правилното протичане на раждането. В началото на занятието се запознаваме със собственото дишане, учим се да се вслушваме в собственото си тяло и да се съобразяваме с индивидуалните си особености. Продължаваме с дихателни упражнения и отработване на различните типове дишане по време на контракциите, в почивките между контракциите и по време на напъните. Особено внимание обръщаме на съчетанието "дишане - звук" за по-пълно облекчаване на усещанията по време на раждането.Завършваме практикума с техники за релаксация, които ще ви помогнат да отпочинете между контракциите и да се възстановите, ще намалят болезнените усещания през първия период на раждането и ще ви позволят да запазите сили за втория период - напъните.
Вашите имена *
e-mail: *
Телефон за връзка *
Информация за записването
Таксата за участие в практикума е 15лв и се заплаща с банков превод по реквизити:

IBAN: BG60 FINV 9150 10BGN08F 0M
Банка: Първа Инвестиционна Банка
BIC: FINVBGSF
Получател: Ел Креатив ООД
Основание за плащане: Практикум "Моето раждане" 16.04.2020

След получаване на превода ще се свържем с Вас за потвърждаване на записването и изпращане на линк към платформата ZOOM.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Център «Съвременни Родители».