Ansökan "5 km pedagogisk resa"
Utbildningsförvaltningen fortsätter satsningen med en kommunövergripande auskultation för lärare med syfte att berika varandra med tankar, reflektioner och erfarenheter vad gäller vår språkinriktade undervisning alla ämnen.

En gång per läsår kan vi erbjuda dig inom skola, som fast anställd och behörig lärare i Burlövs kommun, en möjlighet att ansöka om en veckas "friställning" från din egen undervisning. Denna spenderar du, tillsammans med 4-5 andra antagna kollegor, med att besöka undervisning på andra skolenheter i vår kommun. En mentalt pedagogisk resa som ryms inom den faktiska fysiska avståndet på 5 km :)
Den veckan du är ute på äventyr ersätts du med en vikarie.

Detta läsår kommer denna möjlighet infalla v 46 och sista ansökningsdag är 24 oktober. Observationerna kommer att vara inriktade på vårt kvalitetsarbete kring vår språkinriktade undervisning.

Ni bestämmer själva vilka enheter ni vill besöka under veckan och vi rekommenderar er mellan 3-4 lektioner om dagen. Veckan disponerar ni utifrån 4 dagars observation och 1 dags gemensam reflektion. Hur ni vill förlägga eller dela ut dessa är upp till er själva. Viktigt är dock att reflektionerna och analyserna sker i tillsammans i gruppen.

Vid lektionsobservationerna använder ni ett formulär byggt utifrån boken "Språkinriktad undervisning" av Maaike Hajer.
Samma formulär var underlag för vår omfattande kommunövergripande språkkartläggning HT 2015. Naturligtvis kan du som professionell lärare även ha din egen agenda och addera ytterligare ett eget observationsschema utifrån eget syfte med observationerna.

När ni besöker ett klassrum förväntas ni inte ge feedback till de lärare ni auskulterar hos men ni bör i någon form ha varit i kontakt innan med de berörda. Som observatör ska du oberoende av eventuella relationer fokusera och reflektera över den språkutveckling, de lärande situationer, didaktik och metodik som pågår omkring dig.

Naturligtvis bemöter du alla dina kollegor med den respekt du själv vill bli bemött av och uttalar dig inte negativt, utpekande eller namngivet efter dina besök. I våra professioner har vi alla områden som behöver utvecklas och kan förbättras, det är ju just därför du själv är sugen på att göra den här språkvandringen.


Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Email *
Namn *
Enhet *
Motivera varför du vill ge dig ut på en 5 km pedagogisk resa. *
Vad förväntar du dig av din resa? *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Burlövs kommun. Report Abuse