A hat világ gyakorlata elvonulás a Lishu Intézet tanítóival 2019. július 3-7.
AHHOZ, HOGY KIVÁLASSZUK A MEGFELELŐ ELVONULÓ HELYSZÍNT KÉRJÜK TÖLTSÉTEK KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT ÉS PONTOSÍTSÁTOK IGÉNYEITEKET, PREFERENCIÁITOKAT.

AZ ŰRLAP KITÖLTÉSE NEM JELENT KÖTELEZETTSÉGET, ÉS NEM MINŐSÜL REGISZTRÁCIÓNAK, AZONBAN KÉRJÜK SEGÍTSÉTEK A SZERVEZÉST ÉS CSAK AKKOR TÖLTSÉTEK KI, HA SZÁNDÉKOTOKBAN ÁLL RÉSZT VENNI AZ ELVONULÁSON.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT LEJJEBB TALÁLTOK.

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

LIGMINCHA MAGYARORSZÁG

Email address *
Név *
Your answer
Adatkezelési hozzájárulás *
Required
INFORMÁCIÓK, KÉRÉSEK
Kedves Barátaink!

A Ligmincha Magyaroszág egyike azoknak az európai közösségeknek, aki vendégül láthatja egy hétre az indiai Lishu intézet tanítóit: Geshe Sherab Lodoe és Dr. Sangmo Yangrit.

Talán már többen tudjátok, hogy Tenzin Wangyal Rinpocse javaslatára egy 3,5 fél napos elvonulás vezetésére kértük fel a tanítókat. Az elvonulás során a 6 világ gyakorlatában mélyedhetünk majd el.

Az elvonulásra elsősorban azokat invitáljuk, akik részt vettek Tenzin Wangyal Rinpocse budapesti tanításán 2018. szeptemberében, de emellett természetesen mindenki más számára is nyitott a program, aki szeretne megismerkedni a gyakorlattal, illetve megtapasztalni annak erőteljes tisztító és átalakító hatását.

AHHOZ, HOGY ELDÖNTHESSÜK, HOL LEGYEN AZ ELVONULÁS A SEGÍTSÉGETEKRE VAN SZÜKSÉG!

Az egyik opció, hogy Budapesten a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán tartjuk meg,

VAGY

Budapesttől 90 km-re, Tartól 11 km-re található bátorterenyei Három Kincs Völgye elvonulóközpontban (www.haromkincsvolgye.hu) szervezzük meg az elvonulást.

Ahhoz, hogy a vidéki elvonulóközpontot lefoglalhassuk, minimum 50 főre van szükség, aki vállalja, hogy eljön és kifizeti a szállás/ellátás költségeit.

A szállás és ellátás mellett kérjük számoljatok a felajánlással is, amit a tanítoknak adtok. Ennek javasolt minimális összege a teljes elvonulásra 20. 000 Ft.

KÉRJÜK, TÖLTSÉTEK KI AZ ALÁBBI KÉRDŐÍVET LEGKÉSŐBB MÁRCIUS 10-IG (személyenként csak egyszer, ez most tényleg fontos).

Köszönjük a segítségeteket!

TERVEZED, HOGY RÉSZ VESZEL AZ ELVONULÁSON? *
RÉSZT VETTÉL TENZIN WANGYAL RINPOCSE 2018-AS BUDAPESTI HAT VILÁG TANÍTÁSÁN? *
MILYEN ÖSSZEGŰ SZÁLLÁSKÖLTSÉGET TUDSZ VÁLLALNI VIDÉKI ELVONULÁS ESETÉN (4 éjszaka)? *
ÉTKEZÉSSEL KAPCSOLATOS KÖLTSÉGEK *
A HAT VILÁG GYAKORLATÁRÓL
Tibet és a Zsang Zsung Birodalom ősi hagyománya, a bön szerint a szamszarikus létforma hat létbirodalomból épül fel, amelyek az öt méregből keletkeznek. A haragból a pokol, a ragaszkodásból a sóvárgó szellemek (préták) világa, a nem-tudásból/tompaságból az állatok világa, míg az irigységből az emberek, a gőgből pedig a hadakozó félistenek birodalma. A hatodik, az istenek világa az öt méreg egyfajta egyvelege, amelyet a saját magas állapotához való finom ragaszkodás és lustaság jellemez.

A bön és buddhista hagyományok szerint senki nem érheti el a megvilágosodást, ameddig nem tisztul meg a hat világot generáló negatív érzelmektől, ezért ez a gyakorlat minden tibeti hagyományvonalban kiemelt jelentőségű, és közvetlenül a felébredésre irányul, azonban már ezt megelőzően is képes arra, hogy gyakorlója számára egy nyitottabb, tudatosabb és szabadabb életet biztosítson.

Ez a gyakorlat a szenvedés gyökérmérgeire, azaz a hat romboló érzelemre összpontosít, amely akadályozza a megvilágosodást. Ezek: a harag, a mohóság, a nemtudás, a féltékenység, a gőg és a lustaság. A meditáció során a szokássá vált mintáinkra nézünk rá, felismerjük, tudatosítjuk őket, hogy azok ne irányítsanak minket öntudatlanul. Ezután a Buddhák megvilágosodott energiáit segítségül hívva megtisztítjuk a mintáinkat, majd a szeretet, a nagylelkűség, a bölcsesség, nyitottság, nyugalom és együttérzés ellenszerével átalakítjuk azokat. Őszinte motivációt hozunk létre, hogy velünk együtt minden érző lény szabaduljon meg a szenvedéstől. A hat világ gyakorlata mély gyógyító és átalakító hatással bír, és hagyományosan a dzogcsen kontempláció bevezető gyakorlataként végzik.

Az elvonulás angol nyelvű lesz magyar tolmácsolással.

A LISHU INTÉZETRŐL ÉS A TANÍTÓKRÓL
A Lishu Intézet egy Indiában bejegyzett oktatási-, kulturális- és kutatóintézet, amely Tenzin Wangyal
Rinpocse inspirációjára jött létre, illetve az ő szellemi vezetése mellett működik, egy Dehradun külterületén
2009-ben megvásárolt telken felépült impozáns épületben. Az intézet célja, hogy megőrizze, és a nyugati
gyakorlók számára autentikus formában adja át Tibet legősibb hagyományát, a bönt.

További információ angolul: www.lishu.org

Az intézet tanítóinak részletes önéletrajza magyarul innen tölthető le: https://bit.ly/2Euyy94

A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service