Предлози за трошење средстава добијених по пројекту „Реформа пореза на имовину“
Град Бор је, заједно са 44 општина и градова Србије, учестовао у програму „Реформа пореза на имовину“ који има за циљ пружање подршке локалним пореским администрацијама у циљу повећања наплате пореза на имовину (физичких лица) која у склопу са другим компонентама Програма треба да повећа сопствени приход локалних самоуправа и обезбеди већи степен квалитета живота својих грађана.
Одлуком о додели стимулативног фонда, пет најуспешнијих градова и општина које су по програму највише повећале наплату пореза добило је награде из стимулативног фонда, а Град Бор је за освојено пето место добио награду у вредности од 50.000 швајцарских франака (CHF).
У процесу доношења одлуке о трошењу добијених средстава, биће укључени грађани који ће предлагањем конкретних пројеката, односно избором неког од предложених пројеката, партиципирати у доношењу одлуке о трошењу средстава.
Како је на анкети коју је за потребе Града Бора спровео Центар за слободне изборе и демократију (Цесид) здравство оцењено као област у којој су грађани исказали највеће незадовољсво, радна група за реализацију пројекта одлучила је да то буде област у којој ће се утрошити добијена средства. Предлоге како утрошити средства дале су стручне службе Дома здравља Бор у виду три апарата која се могу набавити за добијена средства, док ће коначну одлуку донети грађани путем анкете која се налази испод:
Који од наведених апарата сматрате да је најпотребнији у Дому здравља Бор?
Гласање ће трајати 8 дана, и то у периоду од 28.новембра до 6. децембра 2019.године.
По завршетку анкете, резултати ће бити објављени на сајту града Бора.
Submit
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy