Romanje v Padovo 2023 – Prijave in informacije
Sobota, 13. maja 2023
Sign in to Google to save your progress. Learn more
OSNOVNE INFORMACIJE
Odhod

Romanje v Padovo bo v soboto, 13. maja 2023. Odhod avtobusa iz Ljubljane bo ob 6.15 uri. Vrnitev okoli 23. ure.
Po dogovoru so mogoči še odhodi iz Litije, Ajdovščine in počivališč Lom, Ravbarkomanda, Vrtojba.
Romanje je namenjeno predvsem mladim in mlajšim odraslim, vabljeni pa tudi vsi drugi (ni starostne omejitve). Zelo ugodno! Otroci lahko romajo le v spremstvu staršev. Mladoletni 16-17 let potrebujejo spremstvo polnoletne osebe.

Padova

Padova je eno izmed najbolj očarljivih in dinamičnih mest v Italiji z bogato kulturno dediščino. Leži v deželi Benečiji ob reki Bacchiglione, približno 40 km zahodno od Benetk. Padova je tudi sedež istoimenske pokrajine in z 215.000 prebivalci ekonomsko in prometno središče območja.
Zgodovinsko jedro mesta se ponaša z srednjeveško, renesančno in moderno arhitekturo; mešanica stoletnih tradicij in metropolitanskih ritmov ustvarja edinstveno vzdušje. Palače, cerkve in tlakovane ulice izpričujejo zgodovino in kulturo, trgovine, tržnice in domačini pa živahno sodobno življenje.

Sv. Anton Padovanski

Padova je po vsem svetu znana zaradi svetega Antona, portugalskega frančiškana, ki je v mestu nekaj let živel in leta 1231 tudi umrl. Sv. Anton sodi med najbolj priljubljene svetniške osebnosti in mogočne zavetnike. V Padovi in po Italiji je tako slaven in tako močno čaščen, da mu pravijo kar ‘Il Santo’ (Svetnik). Veličastna bazilika, zgrajena nad njegovim grobom, privablja milijone obiskovalcev od vsepovsod. Svetnik je priprošnjik za izgubljene stvari, zavetnik zaljubljencev, zakoncev, žensk in otrok, revežev, popotnikov, pekov in rudarjev; je tudi priprošnjik za srečen porod, proti neplodnosti, vročici, boleznim živine, brodolomu in proti vojnim stiskam. Goduje 13. junija.

Romanje

Romanje je dejanje vere. Primerno je, da se nanj pripravimo, izberemo namen in odidemo z željo, da bi na svetih krajih na globlji način začutili in doživeli Boga. Na romanje se lahko odpravimo z različnimi prošnjami, zahvalami, z željo po spreobrnjenju, spravi in darovanju vsega, kar doživljamo na svojih življenjskih poteh. Višek romanja bo sveta maša v baziliki ob 11. uri.
Popoldne bo prosto za praznovanje, počitek, sprehod po mestnem jedru in ogled znamenitosti, za pico, kavo ali sladoled. Ustavili se bomo tudi v samostanu, kjer je pokopan sv. Leopold Mandić.
V večernih urah se bomo notranje okrepljeni odpeljali proti domu.
Duhovni spremljevalec: br. Jaroslav Knežević

PRISPEVEK

Mladi (16-24 let) 25 EUR, mlajši odrasli (25-45 let) 35 EUR, starejši odrasli (46+ let) 45 EUR, mlade družine –pošljite povpraševanje. 
Mladim in mlajšim odraslim udeležbo sofinancira sklad Naložba v mlade.

PRIJAVE

Rok za prijavo je do srede, 10. maja 2023 oz. do zasedbe prostih mest. Prednost ima, kdor prej poravna prispevek.
Podatke za plačilo prejmete po prijavi, ostale informacije pa teden dni pred odhodom.

Več informacij: Zamlade.si, info@zamlade.si

PRIJAVNICA
Priimek in ime *
Naslov, poštna številka, pošta *
E-pošta *
Telefon *
Datum rojstva *
Izobrazba/poklic (ali smer študija)
Za romanje sem izvedel: *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy