Nivå 1 - Hundassisterad aktivitet - barnbehörighet läshund/fadderhund nivå 1
Hundassisterad aktivitet - Barnbehörighet

Fadderhund och läshund nivå 1

Lämplighetstest samt introduktionsdag: 12/10
Onlinestart 13/10
Kursdagar 9-10/11
Diplomering 2/2

Svenska Terapihundskolan har utvecklat våra koncept till att inkludera fler möjligheter för dig som hundförare med social tjänstehund. Det innebär att från och med HT 2019 har du möjlighet att arbeta med barn även på NIVÅ 1 i hundassisterad aktivitet.

Fadderhund nivå 1
Detta koncept är specialkonstruerat av Svenska Terapihundskolans grundare Sara Karlberg. Ett koncept som bygger på att utveckla barns empati, respekt och ansvar för djur och natur. Fadderhundskonceptet är mycket uppskattat och flexibelt. Ett koncept applicerbart i de flesta verksamheter. Fadderhund nivå 2 återkommer i vår skolhundsutbildning som bygger på mer målinriktad verksamhet. 

Utbildningen är en kombinationsutbildning i form av fysiska träffar, träning av hund och litteraturstudier på distans samt verksamhetsförlagd utbildning. De fysiska träffarna är 1st där vi ses två dagar. Utöver detta tillkommer en extra dag för diplomering. Under de fysiska träffarna tränar vi tillsammans med barn i olika åldrar.

Läshund nivå 1

I denna nivå handlar det om att utföra hundassisterad aktivitet med läshund. Det innebär att hålla barn sällskap när barnen läser. Utbildningen fokuserar på hundens bekvämlighet i läshundssituationen och vinsterna med att implementera en hund i lässituationen.

Förkunskapskrav för kursen:
Du ska ha utbildning inom någon form av pedagogiskt eller socialt arbete med inriktning mot barn och ungdom alt. motsvarande arbetslivserfarenhet.

För dig som går Besökshundsutbildning:
Du kan delta på denna utbildning under din besökshundsutbildning och genomföra din praktik med barn på besökshundsnivå dvs utföra hundassisterad aktivitet tillsammans med barn, du genomför två diplomeringar, en med barn och en ordinarie med vuxna/äldre. Diplomeringen ingår i både Besökshundsutbildningen och barnbehörigheten.

För dig med godkänd Besökshundsexamen eller Terapihundsexamen:
Du kan göra ett tillägg till din Besökshundsexamen för att kunna arbeta med barn i hundassisterade aktiviteter. Du följer upplägget enligt de datum som finns ovan.

För dig som går Terapihundsutbildning:
Denna kurs erbjuds även för dem som går terapihundsutbildning och ska arbeta med barn i sitt arbete. De kan gå denna utbildning parallellt med sin terapihundsutbildning och genomföra/tillgodogöra sin praktik med barn. Du utför två diplomeringar, en enligt ovan datum som ingår i avgiften och en med vuxna enligt din terapihundsutbildning. Kostnad tillkommer för examen på terapihund.

Du måste ha tillgång till dator och internet en del av kursen är webbaserad.

Utbildningens innehåll:

2 st heldagarsutbildning
10 h verksamhetsförlagd utbildning
ca 20 h ortsoberoende utbildning (träning av hund hemma).

Utbildningen ska ge hundteamet kunskap inom:
- Hundassisterade aktiviteter med barn och hund
- Fadderhundskonceptet
- Hund och barn

Hundföraren blir en diplomerad Besökshundsförare med barnbehörighet. Hundföraren arbetar med sin hund antingen enskilt eller i samarbete med legitimerad personal.Hundteamets uppgifter är att göra enkla besök inom skola, socialt arbete eller andra miljöer där hundteamet möter barn. Det är inga krav på dokumentation eller utvärdering av hundteamets aktiviteter. Den verksamhetsförlagda utbildningen kommer att dokumenteras och utvärderas för kvalitetssäkring av hundteamet.

Godkänd examen ger behörighet till att arbeta som Besökshundsteam med barnbehörighet och inriktning på fadderhund.

Lämpighetstest - 1500 kr (ink moms)
Kursavgift - 4900 kr (ink moms)
Diplomering ingår
(Avbetalningsplan med individuellt upplägg kan göras www.humanfinans.se.)
Kursen erbjuds endast i Kolbäck än så länge.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Svenska Terapihundskolan. Report Abuse