Ilmoittautuminen Tilastoseuran iltapäiväseminaariin 12.4.
”Mikä on relevanttia ja luotettavaa tietoa ja mistä se tunnistetaan? Miten virallinen tilasto palvelee käyttäjiään ja yhteiskuntaa?”

Aika 12.4.2018 klo 13.00-16.00
Paikka Laituri, Narinkka 2, 00100 Helsinki (https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/yhteystiedot/laituri)

Suomen Tilastoseura järjestää tänä vuonna kaksi iltapäiväseminaaria ajankohtaisesta teemasta ”Mikä on relevanttia ja luotettavaa tietoa ja mistä se tunnistetaan?” Ensimmäinen iltapäiväseminaari on torstaina 12.4.2018 klo 13.00-16.00. Tämä iltapäiväseminaari käsittelee muuttuvia tietomarkkinoita ja erityisesti tilastojen asemaa. Tilastojen tuottamisen ja jakamisen toimintaympäristö on muuttunut kovasti. Siihen ovat vaikuttaneet monet asiat, kuten digitalisaatio ja uudet aineistot. Tilaston julkaisemisen ja välittämisen tavat ja välineet ovat nekin digitalisaation myötä muuttuneet. Myös niukkenevat budjetit haastavat virallisen tilaston laatijoita. Tässä toimintaympäristössä virallisen tilaston velvoite on jatkuvasti uudistua ja vastata käyttäjien tietotarpeisiin ja muuttuvan yhteiskunnan tietotarpeisiin.
Niinpä iltapäiväseminaarissa 12.4.2018 tarkastellaan kysymystä ”Miten virallinen tilasto palvelee käyttäjiään ja yhteiskuntaa? ja pohditaan virallisen tilaston vahvuuksia, haasteita ja mahdollisuuksia kehittyä ja vastata käyttäjien tarpeisiin. Kysymystä pohditaan kolmesta eri näkökulmasta ja puhujat ovat:
• tiedon käyttäjän näkökulmaa tarkastelevat Jenni Airaksinen, tutkimus- ja kehitysjohtaja, Suomen Kuntaliitto ja Ari Jaakola, tilasto- ja tietopalvelupäällikkö, Helsingin kaupunki

• tiedon tuottajan ja välittäjän puheenvuoron pitää Timo Koskimäki, ylijohtaja, Tilastokeskus

• tilastotieteen ja tilastollisen osaamisen kehittyvä merkitys kiteytyy Maria Valasten, yliopistonlehtori Helsingin yliopistosta, puheenvuoroon ”Tilastotieteilijä 2060-luvulla”. Lisäksi Xiaoyuan Li kertoo kokemuksiaan EMOS -ohjelmasta (European Master of Official Statistics), Helsingin yliopisto.

Seminaarin päätteeksi kehittämispäällikkö Reija Helenius Tilastokeskuksesta esittelee lyhyesti Tilastoseuran seuraavaa seminaaria sarjassa ”Tilastot muuttuvassa maailmassa”.

Lisätietoja Tommi Mäklin (sihteeri@tilastoseura.fi)
Asta Manninen (asta.manninen@pp.inet.fi)

Nimi *
Your answer
Sähköposti *
Your answer
Organisaatio *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms