Gyermekkönyvek nemzetközi napja (április 2.) - 2021.
Április 2-án tartják világszerte a Gyermekkönyvek nemzetközi napját 1967 óta. Az esemény célja, hogy a gyerekekkel megszerettessék az olvasást és a könyveket.
Az alábbi, 21 kérdésből álló kvízjáték egy kisebb merítés a gyermekirodalom (elsősorban) kortárs repertoárjából, melyet a Lajosmizse Város Művelődési Háza és Könyvtára munkatársai állítottak össze.
Azok részére, akik legalább 18 kérdésre helyesen válaszolnak, kis ajándékkal kedveskedünk, a fődíj pedig egy ajándék gyermekkönyv (egyenlő pontszám esetén kisorsoljuk a nyertest).
A beküldési határidő: 2021. április 15.
Jó nyomozást kívánunk! :)
1. Gáll Viktória Emese a Ringató-mesék köteteiben Borsi kutya és gazdája, Vica kalandjait meséli el. Milyen fajta kutya Borsi?
Clear selection
2. Melyik állatot ismerhetjük meg közelebbről Petra Bartíková 2020-ban megjelent képeskönyvéből?
3. Igaz vagy hamis az alábbi állítás: „Harcos Bálint Boszorkánycica c. verses meséjében Kandúr, az elkergetett cica elindul, hogy gazdát találjon magának”.
Clear selection
4. Kinek az életét meséli el Kertész Edina A lány, aki szavakkal varázsolt c. könyve?
5. Miről szólnak Finy Petra Bodzaszörp c. könyvének történetei?
Clear selection
6. Melyik könyvből származik az alábbi idézet: „sokkal kerekebb a világ, ha krumpli alakú”
7. Igaz vagy hamis az alábbi állítás: „Pásztohy Panka írta és illusztrálta a Pitypang és Lili sorozatot”.
Clear selection
8. Fejezd be a könyv címét: Diridongó – Válogatás …
9. Melyik kiadó adta ki 2018-ban Piotr Socha Méhek c. könyvét?
Clear selection
10. „A Marék Veronika mesél-sorozat első kötete, amely óvodásoknak szóló, állatos történeteket tartalmaz. A meséket Pásztohy Panka illusztrálta.” Melyik könyvre illik a leírás?
11. 2020-ban jelent meg Štěpánka Sekaninová Hétköznapi holmik krónikája c. könyve. Melyik állítás HAMIS az alábbiak közül?
Clear selection
12. Hogy hívják az idősebb királylányt Bodor Attila A tél menyasszonya c. történetében?
13. Melyik a kakukktojás?
Clear selection
14. Tony Wolf (Antonio Lupatelli) nevéhez fűződik a Mesél az erdő sorozat. Mi mindenről mesél az egyes részekben? (min. 3 válaszelem)
15. Igaz vagy hamis az alábbi állítás: „Alex Frith Kukkants bele! Mi történik a szeméttel? c. képeskönyve több száz kihajtható fület tartalmaz.”
Clear selection
16. Nógrádi Gábor számos ifjúsági regényt írt. Melyik cím HIBÁS (nem létező) az alábbiak közül?
Clear selection
17. Ki a szerzője a Rumini könyvsorozatnak?
18. Sven Nordqvist történeteiben hogy hívják Pettson gazda macskáját?
Clear selection
19. Az Év Gyerekkönyve díj az egyik legrangosabb gyerekirodalmi elismerésnek számít, amelyet egy kiválasztott szakmai zsűri ítél oda immár 7 különböző kategóriában. 2020-ban Az Év Gyerekkönyv Írója 12 év alatti kategóriában Zalka Csenge Virág volt. Melyik könyve alapján nyerte el a díjat?
20. Balázs Ágnes Mesék örökmozgóknak könyvei kifejezetten eleven gyerekek számára készültek. Mi a jellegzetessége ezeknek a könyveknek? (2 helyes válasz)
+1 Ezennel a nyomozás végére értél, gratulálunk! Melyik kapcsolódó könyv tetszett a leginkább - amit akár szívesen el is olvasnál - és miért? (a frappáns indoklásért plusz pont jár :)
Kérjük, hogy add meg a teljes nevedet és az elérhetőségedet, hogy a játék lezárulásakor értesíteni tudjunk az eredményről. *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Lajosmizse Művelődési Ház és Könyvtár. Report Abuse